|

Fuar takvimi Yeni Şafak kitap ekinden

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bugün kitapseverlerle buluşuyor. Bu yıl "Felsefe ve İnsan" temasıyla kapılarını açan fuara yerli ve yabancı olmak üzere 800 yayınevi ile sivil toplum kuruluşu katılacak. TÜYAP'taki fuarda gerçekleştirilecek olan söyleşi, panel ve imza günü etkinliklerini Yeni Şafak Kitap okurları için derledi.

Yeni Şafak
12:36 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:35 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak kitap eki, kitapseverler için TÜYAP Kitap Fuarı etkinlik takvimi hazırladı.
Yeni Şafak kitap eki, kitapseverler için TÜYAP Kitap Fuarı etkinlik takvimi hazırladı.

Bu yıl 35.si düzenlenen TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, "Felsefe ve İnsan" temasıyla kitapseverlere 'merhaba' dedi. Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen fuar, 12-20 Kasım tarihlerinde Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Sevilen yazarların ağırlanacağı fuarın bu seneki onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ionna Kuçuradi, onur konuğu ülke ise Almanya oldu. 30 yayınevi ve 40 etkinlik ile katılacak olan Almanya, fuarın ilk dört günü ziyaretçilerini bekliyor.



Söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk aktivitelerinin yer aldığı 300 etkinliğin düzenleneceği fuarda, Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından özellikle farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri kapsamında, çocuklara yönelik "Eğitim Hakkı", "Farklılıklar", "Eleştirel Okuma ve Düşünme" üzerine atölye çalışmaları yapılacak.



Etkinlik takibi yapmak için...


'Yeni Şafak Kitap' kitabı ve okumayı seven herkesin büyük bir merakla beklediği fuar için bir günlük hazırladı. Fuar günlüğünde yer alan etkinlik takviminde merak edilen tüm yazarların söyleşi, imza günü ve panel ayrıntılarına ulaşılabiliyor. Fuarın ilk günü konuşmacı olarak Ataol Behramoğlu, ilerleyen günlerinde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ümit Meriç, Dücane Cündioğlu, Talha Uğurluel gibi ilgiyle takip edilen yazarlar katılacak.



Kuçuradi Yeni Şafak Kitap'a konuştu


Fuarın onur konuğu Prof. Dr. Ionna Kuçuradi, Yeni Şafak'a felsefe, edebiyat, eğitim ve insan haklarına dair ders niteliğinde bir röportaj verdi. Etik sorunları ele alırken edebiyat eserlerinden faydalandığını dile getiren Kuçuradi, felsefe eğitimi için en uygun zamanın orta öğretim yılları olduğunu söyledi.



Felsefeye başlayanlar için 15 kitap önerisi


Yeni Şafak Kitap yeni sayısında fuarın temasına uygun olarak okuyucuları için felsefeye meraklı olanlar ve yeni başlayanlar için 15 kitaplık bir liste hazırladı. Felsefe alanındaki okumalarını geliştirmek isteyenler için Türk- İslam ve Batı dünyasının felsefe birikiminin en güzel örnekleri bu listede bulunuyor.








TÜYAP kitap fuarları takvimi belli oldu






#TÜYAP
#Kitap
7 yıl önce