|

Geleceğin Ustaları ödüllerini aldı

Albayrak Grubu’nun destekleriyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması ödül töreni ve sergi açılışı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 23:30 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Albayrak Grubu'nun destekleriyle gerçekleştirilen “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. 'Kardeşlik' ana teması ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışma hüsn-i hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kaatı, cilt ve kalemişi olmak


üzere 8 ayrı dalda yapıldı.





51 ESERE ÖDÜL

Seçici Kurul Heyeti Başkanlığı'nı Beşir Ayvazoğlu'nun üstlendiği yarışmada 51 eser ödüle layık görüldü. Yarışmanın ödül törenine Albayrak Grubu İcra Kurulu Üyesi Mesut Albayrak, Albayrak Grubu CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat, Beşir Ayvazoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma Eğitim ve Kültür Genel Müdürü Okan İbiş ve birçok sanatçı katıldı.



KIVANÇ DUYDUK

Yarışma kapsamında Türkiye başta olmak üzere Suriye, Cezayir, Japonya ve Yemen'den 227 sanatçı, geleneksel sanatların gelişimine katkı sağlamak amacıyla 'Kardeşlik' teması altında bir araya geldi. Geleneksel Sanatlar Yarışması'nın ödül töreninde konuşan Albayrak Grubu CEO'su Bolat, yeni sanatçıların yetişmesi için düzenlenen bu organizasyona destek vermekten sevinç duyduklarını ifade etti.





Albayrak Grubu olarak 2 yıldır yarışmayı desteklediklerini belirten Bolat, “Sanatsız toplum ışıksız bir odaya benzer. Sanat, topluma ruh verir. Biz Albayrak Grubu olarak sadece para kazanma hedefinde değiliz. Ülkemiz, medeniyetimiz ve zihniyetimiz için yayın faaliyetlerimize arttırarak devam ettiriyoruz. Geleneksel sanatlarımızı bu günlere taşıyan sanatçılarımıza şükran borçluyuz. Yeni sanatçıların yetişmesi için düzenlenen bu güzel organizasyona da destek vermek bizim için kıvanç verici” dedi.







#Albayrak Grubu
#Zeytinburnu
#Geleceğin Ustaları
8 yıl önce