|

Genç Pehlivanlar hayalinin peşinde

Küçük yaşlarda hayatını güreşe adayan çocukların hikayesini anlatan “Genç Pehlivanlar” vizyonda... Belgesel filmin yönetmeni Mete Gümürhan, “Şampiyonluk için yatılı okula gelen gençlerin hayallerini perdeye taşıdım” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:33 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Filmde Muhammed Ceylan, Beytullah Onur, Harun Kılıç, Baran Kendirlioğlu gibi genç ve başarılı pehlivanlar yer alıyor.
Filmde Muhammed Ceylan, Beytullah Onur, Harun Kılıç, Baran Kendirlioğlu gibi genç ve başarılı pehlivanlar yer alıyor.

Küçük yaşlarda ata sporumuz güreş sevgisi ve şampiyonluk hayaliyle yola çıkan 26 sporcunun yatılı okuldaki hazırlık sürecinin anlatıldığı "Genç Pehlivanlar" filmi vizyona girdi. Belgesel kurmaca türündeki filmin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı Mete Gümürhan, “Yağlı güreşleri herkes biliyor, izliyor ancak sporcuların hangi zorlukları yaşadığını pek kimse bilmiyor. Küçük yaştan beri hayatını güreşe adamış, şampiyonluk için yatılı okula gelen gençlerin hayallerini perdeye taşımak istedim. Güreşin kendi hayatımda da izleri var. Her yaz Hollanda’dan geldiğimizde dedem beni Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne götürürdü. Bu bizim için Disneyland tatili gibiydi” dedi.


ENERJİLERİNDEN ETKİLENDİM

İki kardeşin hikayesini anlatmak için yola çıkan Gümürhan, çekimler hakkında şunları söyledi: “Çekimlere bir hafta kala oyuncular vazgeçti ve biz de yeni oyuncular aramak için Amasya Yatılı Güreş Eğitim Merkezi’ne gittik. Şehrin atmosferi, okulun konumu ve gençlerin enerjisi beni çok etkiledi. Herkes çocuklarla çalışmanın zorluğundan bahsetse de onların çok disiplinli bir hayatı var. Sadece ilk gün tanışma biraz ilginç oldu. 2 metrelik Alman görüntü yönetmeni ve Hollandalı sesçimizle birlikte gittik. Bir anda hayatlarına kamera girmiş oldu ve buna çabuk alıştılar. Çekimler iki buçuk hafta sürdü. Zor bir süreçti, ortaya çıkan işe baktığımda mutluyum. Berlin, Gürcistan, Çin, Bosna, Hırvatistan gibi ülkelerde gösterilen yapım, birçok ödül kazanmıştı. Gümürhan, “Hiçbir spor dalını uzun süre yapmadım. Tesadüfi olarak hep spor yapımlarında çalıştım” dedi.


Motor sporları ve Hollanda’daki güvercin sporuyla ilgili iki belgeseli daha bulunan yönetmenin hazırlık aşamasındaki 2 projesi de yüzme ve freeruning sporlarıyla ilgili.

  • Sosyal sorumluluk yönü de var
  • Gençlik üzerine filmler yapmayı sevdiğini belirten yönetmen, “Ekip zamanla iyice kaynaştı. Gençlerle sosyal medya üzerinden hâlâ görüşüyorum. Yatılı okuldan öğrenciler Türkiye birincisi oldu. Filmin sosyal sorumluluk yönü de vardı. Hem ben ödüllendirildim hem de çocuklara sponsor bulduk ve kıyafetler gönderildi”dedi.
#Gençler
#Güreş
6 yıl önce