|

Gençler Kudüs'e sahip çıkacak

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Kudüs Sempozyumu sona erdi. İki gün süren sempozyumda Kudüs için buluşan gönüller, üç büyük dinin mukaddes mekanında ibadete değil, işgale karşı olduklarını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/09/2017 Salı
Güncelleme: 03:25 - 26/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Gençler Kudüs'e sahip çıkacak
Gençler Kudüs'e sahip çıkacak

Ümraniye Belediyesi, Burak Derneği ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda düzenlediği Uluslararası Kudüs Sempozyumu sona erdi. Yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen sempozyumda Kudüs'ün dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı.

TARİHTEKİ YERİ TARTIŞILDI

Sempozyum kapsamında Yahudilikte, Hristiyanlıkta ve Müslümanlıkta Kudüs algısı, Kuran'a göre Kudüs'ün varisleri, Osmanlı kaynaklarında Kudüs, 1826-1918 arası Kudüs'teki Osmanlı yönetimi, 19. yüzyılda Kudüs'teki vakıfların mülkiyet sorunu, Kudüs'teki Yahudileşme çalışmalarının Kudüs'ün demografik yapısına etkisi gibi konular tartışıldı. Üç büyük dinin mukaddes mekanı olan Kudüs'ün uzun bir süredir zulüm altında olduğunu belirten İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Karaman, Türkiye'ye düşen görevin yeni nesile dorğu bir Kudüs bilinci aşılamak olduğunu söyledi.


KUDÜS BİZİMDİR!

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Yavuz Ünal, Kudüs üzerine yapılan her çalışmanın önemli olduğuna değinerek, "Mekanlar üzerinde inşa edilen en hayırlı ümmet, tarihi hafızası ve arşivi mesabesindeki mekanlar korunmaksızın varlığını sürdüremeyecektir" dedi. Kudüs Eski Müftüsü Şeyh İkrime Sabri ise "Bu topraklar Müslümanların olduktan sonra İsrail'in bu hak iddia etmesinin hiçbir dayanağı yoktur. Kudüs Müslümanlarındır ve bu kararı Allah vermiştir. Kudüs'te 'ibadet ve yönetim hakkı' diye iki kavram vardır. Biz Kudüs'te ibadete değil değil işgale karşıyız" diye konuştu.

#Kudüs
#Filistin
#İstanbul
7 yıl önce