|

Gençlik sabah namazında buluştu

Türkiye'nin 81 ilindeki gençler, milli birlik, beraberlik ve manevi duyguların canlı tutulması amacıyla düzenlenen “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor” etkinliği kapsamında camilerde bir araya geldi.

Yeni Şafak
11:24 - 18/11/2016 Cuma
Güncelleme: 11:29 - 18/11/2016 Cuma
AA
Türkiye'nin 81 ilinden binlerce genç aynı vakitte namaz kılarak tüm ümmete dua etti.
Türkiye'nin 81 ilinden binlerce genç aynı vakitte namaz kılarak tüm ümmete dua etti.

Türkiye'nin 81 ilindeki gençler “Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" organizasyonu çerçevesinde camilerde bir araya gelerek sabah namazı kıldı, dua etti.



Gençlerin milli birlik, beraberlik ve manevi duygularını canlı tutmak amacıyla düzenlenen organizasyon kapsamında; Edirneli gençler Selimiye, Kırklareliligençler Hızırbey, Tekirdağlı gençler de Gazi Süleyman Paşa camilerinde toplandı. Gençler, cami cemaati ile saf tutarak namaz kıldı, dua etti.



Kırklareli


“Gençler Sabah Namazına Buluşuyor” organizasyonunda, Kırklarelili gençler Hızırbey Camisi'nde buluştu. Gençler, cemaatle saf tutarak namaz kıldı ve dua etti. Sabah namazının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce cemaate çorba ikram edildi. Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muammer Aydın, namazın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde gençlerin sabah namazında buluştuğunu bildirdi.



Cami cemaatine gençlerin de katılımını sağlamak amacıyla bu tür etkinlikleri önemsediklerini ifade eden Aydın, "Amacımız gençlerin camiye gelerek toplu halde cemaatle namaz kılmalarını ve bu alışkanlığı kazanmalarını sağlamak. Milli manevi değerlere sahip gençlerin ülkesine ve bayrağına daha faydalı olacağı kanaatindeyiz" diye konuştu.



Tekirdağ


Tekirdağ'da da üniversite öğrencileri, Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde sabah namazı kıldı. Değirmenaltı Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Ümit Kürham, yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca 81 ilde düzenlenen etkinlik kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi öğrencileriyle sabah namazında bir araya geldiklerini aktardı.



Yozgat


Yozgat Gençlik Merkezi'nin organize ettiği etkinlikte, öğrenciler servislerle kaldıkları pansiyondan alınarak Çapanoğlu Büyük Camii'ne getirildi. Burada sabah namazını kılan öğrenciler, daha sonra kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında öğrenciler birlikte dua etti. İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Oğuzhan Güneşer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de bulunan 100'ün üzerinde gençlik merkezi aracılığıyla gençlerin bugün sabah namazında camide buluştuğunu söyledi.



Buluşma sonrası gençlerle kahvaltıda sohbet ettiklerini dile getiren Güneşer, "Gençlerimizle daha çok bir araya gelip milli ve manevi değerlerimizi onlara aktarmak istiyoruz." dedi.



Kilis


Kilis'teki gençler ise Kadı Camisi'nde bir araya geldi ve namaz kıldı. Etkinliğe katılan gençleri, Kadı Camisi avlusunda Kilis Gençlik Merkezleri İl Müdürü Remzi Arkaltı karşıladı. Sabah namazını kılan gençler, daha sonra ülkenin birlik ve beraberliği için dua etti.



İl Müftüsü Mahmut Karatepe, sabah namazı hakkında gençlere bilgi verdi.



#Gençler Sabah Namazında Buluşuyor
#Edirne Selimiye Cami
#Edirne
#Kırklareli
7 yıl önce