|

Gezdi gördü çaldı herkesi solladı

Sony Müzik’ten çıkardığı 1 Şişe Aşk albümü ile son dönemlerin en çok dinlenen ve konuşulan ismi haline Buray, şimdiden müzik piyasasında çok farklı bir yer edindi. Bugüne kadar müziği dünyayı gezmek için bir araç olarak kullandığını söyleyen Buray, şimdi müziğini dünyaya ulaştırıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 17:16 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

"...Sen sevda mısın yoksa yalan dolan/ Püsküllü belam olup derde salan/ Var bir yaşanmamışlık sanki özünde/ Benim içimde ukde kalan..."


Bu şarkı ilk duyduğunuz andan beri sizde de kendisini tekrar tekrar dinleme isteği uyandırdıysa şarkının sahibiyle tanışma vaktiniz gelmiş demektir. İşte karşınızda Buray. Sony Müzik'ten çıkardığı 1 Şişe Aşk albümü ile son dönemlerin en çok dinlenen ve konuşulan ismi haline Buray ile müzik yolculuğunu, şarkılarını, ileride yapmak istediklerini konuştuk. Buray, “Bu kadar zaman müziği dünyayı gezmek için bir araç olarak kullandım, şimdi müziğimi dünyaya gezdirmek amacı içerisindeyim” diyor. Lansman konserini Jolly Joker'de yapan Buray, canlı performansıyla da etkiledi.



AİLEDEN MÜZİSYEN


Buray'ın yaptığı müzik kadar adının ne anlama geldiğini de merak edenler varsa söyleyelim, Buray ay ışığı demek. Bu mühim gizemi de açıklığa kavuşturduktan sonra müziğe dönebiliriz. Evet, Buray'ın müziğe olan ilgisi acaba nerede geliyor? Buray 22 yaşına kadar Kıbrıs'ta yaşamış. Babası Kıbrıs'ın saygıdeğer bir halk sanatçısı. Buray küçük yaşlardan beri Kıbrıs halk şarkıları ile büyümüş. Anlayacağınız müzik aile genlerinden geliyor.



İLK ALBÜMÜ BABAMA YAPTIM


Eline aldığı ilk enstrüman bağlama, sonra piyano ve gitar... “Ben her tarzdan müzik dinleyip farklı müzisyenlerden ilham alıp ruhuma katan bir insanım. Türk halk müziği de, metal de, hip hop da, caz da vardır ruhumda” diyen Buray, 12-13 yaşlarında aranje yapmaya başlıyor. Hatta ilk yaptığı albüm de babasının Kıbrıs Türküleri albümü oluyor. Kıbrıs'taki diğer şarkıcıların da albümlerini kaydetmeye başlıyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Müzik bölümünde Kompozisyon eğitimini tamamlayan Buray, master'ını İngiltere'de Universty of Glamorgan'da yapıyor.



OLGUNLAŞMAYI BEKLEDİM


Tüm eğitimlerini aldıktan sonra profesyonel müzik hayatı başlıyor Buray'ın. 24-25 yaşına kadar kendi stüdyosu olmuyor, o da Avrupa'yı geziyor ve başka stüdyolarda kayıtlar yapıyor. Bir yıl İspanya'da yaşıyor. Gittiği her yerde müziğini paylaşıyor, şehirlerden etkileniyor. Sonra Avustralya'ya yerleşiyor. Son yedi yıldır da orada yaşıyor. Şimdi Kıbrıs, Melbourne, İstanbul üçgeninde yaşıyor. Melbourne'da kendi ev stüdyosunu kuruyor. Albüm içinse 30'lu yaşlarını bekliyor.



Çilek Kokusu ilk duyurdu






1 Şişe Aşk'ın en beğenilen şarkısı İstersen biraz daha yaz kokulu bir şarkı. Altyapısı oldukça başarılı. İstersen'in albüme en son eklenen şarkı olduğunu Buray'dan öğreniyoruz. Şarkı Çilek Kokusu dizisinde kullanıldıktan sonra daha geniş bir kitleye ulaşıyor. Ondan sonraki albümde kullanılan Sen Sevda mısın İstersen'i de geçiyor. Herkesin diline pelesenk oluyor. Albümü baştan sonra dinlediğinizde Buray'ın gerçekten her yerden beslendiğini anlıyorsunuz.


Tarz olarak değil ama anlatım dili olarak alaturka var, caz var, arabesk var, pop var, pozitif enerji var, isyankarlık var, duygusallık var, romantizm var, aşk var... Geniş spektrumlu bir albüm.



Müziğin kalbi burada


Albümdeki bütün şarkılar Buray ve Gözde Ançel'e ait. Genç yaşlarına kadar Kıbrıs'ta yaşamış, Avrupa görmüş bir müzisyen olarak Buray'ın ilk albümünü Türkiye'de çıkarmasının elbette özel bir anlamı olmalıydı. Buray daha en başından Türkçe sözlü bir albüm yapmak istiyormuş. İstanbul'un da Türkçe müzik endüstrisinin kalbi olduğunu düşünen Buray için İstanbul kaçınılmaz olmuş. İleride İngilizce albümler de yapacağı için uluslararası bir marka olan Sony Müzik'le çalışmayı tercih etmiş. Üstelik Türkiye müzik endüstrisine de uzak değil. “Ana dilim Türkçe, Türk müziğinden kopmam mümkün değil. Bir şekilde gelip beni buluyor” diyor.


#Gözde Ançel
#Buray
#Sony Müzik
9 yıl önce