|

'Göbeklitepe Belgesel Film Festivali' ilk ödüllerini dağıttı

Şanlıurfa'da ilk defa düzenlenen Göbeklitepe Belgesel Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
14:59 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:59 - 8/02/2016 Pazartesi
IHA

Kentin tarihi ve kültürel değerlerini anlatan belgesel filmlerin yarıştığı festivalin ödül gecesinde konuşan Başkan Fevzi Demirkol, “Göbeklitepe'yi tanıtmak için bu vesileyle tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için yola çıktık" dedi.



Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel olarak başlatılan ve bu yıl ilk düzenlenen Göbeklitepe Belgesel Film Festivali'nin final gecesi Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.



Kokteylle başlayan ödül gecesinde vatandaşlar, “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa" adlı resim sergisini gezdi. Yöresel ikramların yaptığı ödül gecesinin açılışında konuşan Şanlıurfa Müze Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan, Göbeklitepe ve orada devam eden kazılarla ile ilgili bilgiler verdi. Ercan'ın ardından sahneye çıkan Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı ise Göbeklitepe Belgesel Film Festivaliyle ilgili bilgiler verdi.







“Göbeklitepe'yi dünyaya tanıtmak için yola çıktık"


Yarışmayla başlayan bir organizasyonun festivale dönüştüğünün altını çizen Başkan Fevzi Demirkol “Göbeklitepe'yi tanıtmak için bu vesileyle tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak için yola çıktık. Bu yarışmanın ilanı geçen sene yapıldı. Doğru yolda olduğumuzu gösterdiler. Geçtiğimiz günlerde Davos'ta Göbeklitepe ele alındı. Demek ki, çıkış yolumuz, hareket noktamız doğruydu." diye konuştu.



“Geleneksel olarak devam edecek"


Göbeklitepe Belgesel Film Festivali'nin geleneksel olarak devam edeceğini belirten Başkan Fevzi Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:



“Ben şimdiden ilan etmek istiyorum. Bu geleneksel hale gelecektir. Nasıl Altın Koza, Altın Portakal varsa, Göbeklitepe Film Festivali'de devam edecektir. Şimdiden, gelecek senenin ödül töreninin Nisan ayının ikinci haftasında yani 11 Nisan'a denk gelecek şekilde yapılacağını şimdiden ilan ediyorum. Bu arada, katılan yarışmacılarımıza, katılmak isteyen gençlerimize şimdiden ilan ediyorum. İnsana hizmet etme noktasında, geleceği inşa etme noktasında, gençlerimizin güvenli bir beldede mutlu şekilde yaşamaları noktasında bize vazife olmayan hiçbir iş yoktur. Bütün işler bizim vazifemizdir."


#Göbeklitepe Belgesel Film Festivali
8 yıl önce