|

Hasene'den 40 bin Arakanlı'ya 90 ton gıda yardımı

Hasene Derneği Genel Müdürü Mesud Gülbahar, mazlum Arakanlılar için başlatılan Acil Yardım Çağrısı’nın devam ettiğini ve planlanan ilk yardımların mağdur Arakanlılara ulaştırıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
15:13 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:16 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İlk yardımlar mağdur Arakanlılara ulaştırıldı.
İlk yardımlar mağdur Arakanlılara ulaştırıldı.

Hasene Derneği Genel Müdürü Mesud Gülbahar, mazlum Arakanlılar için başlatılan Acil Yardım Çağrısı’nın devam ettiğini ve planlanan ilk yardımların mağdur Arakanlılara ulaştırıldığını açıkladı. Gülbahar şunları söyledi:

“Myanmar’da Arakanlılara yönelik zulüm binlerce insanın hayatını kaybetmesine, yüz binlerce Arakanlının Bangladeş’e sığınmasına sebep oldu. Orada yaşanan insanlık dramına karşı acil yardım çağrısı yaptık. Gerek Avrupa’dan, gerekse Avusturalya, Kanada, Balkanlar ve Türkiye’den insanlarımız bu çağrıya yoğun ilgi gösterdi. Yapılan yardımları 3 aşamada Arakanlılara ulaştırmayı planladık.

2 bin aileye nakdi yardım

İlk hedefimiz; birincil aciliyete sahip yardımları yapmaktı. Yardımların ilk ayağında gıda yardımı yaptık. Bangladeş – Myanmar sınırında 40 bin Arakanlıya 90 ton gıda yardımında bulunduk.

Yardımların ikinci aşaması; büyük bir Hasene çadırkenti oluşturmak. Üçüncü aşama ise bu çadırkentte günlük sıcak yemek dağıtımı yapacak bir çalışmayı hayata geçirmek. İkinci ve üçüncü aşama için çalışmalarımız sürüyor.”


#Hasene Derneği
#Arakan
7 yıl önce