|

Hastane çalışanlarını zora sokan tesadüf

İsim ve soy isimleri aynı olan İdilli iki kadın birbirinden habersiz aynı hastanede aynı doktor tarafından ameliyat edildi. Birbirlerinden habersiz hastaneye başvuran isim benzeri hastalar şaşkınlığa neden oldu.

Yeni Şafak
15:32 - 8/03/2015 Pazar
Güncelleme: 13:37 - 8/03/2015 Pazar
IHA

Şırnak’ın İdil ilçesinden aynı teşhis ile aynıhastaneye sevk edilen ve isim ile soyisimleri aynı olan Emine Susin adlı kadınlar birbirlerinden habersiz aynı anda hastaneye müracaat edince çalışanlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. İdil ilçesinde aynı ad ve aynı soyadı taşıdıklarından habersiz yaşayan iki kadın aynı teşhis ile aynı hastaneye gidince büyük bir şaşkınlığın yaşanmasına neden oldu.


Biri İdil ilçe merkezinde diğeri ise İdil’e bağlı Köyceğiz köyünde ikamet eden Emine Susin adlı hastalar, İdil Devlet Hastanesi’nden sezaryen olmak için Cizre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Birbirlerinden habersiz hastaneye başvuran isim benzeri hastalar şaşkınlığa neden olurken, olası yanlış bir tedavi ve karışıklığa mahal vermemek için hastanede üst düzey klinik önlemleri alındı.


Cizre Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Deregözü tarafından sezaryen ameliyatları gerçekleştirilen hastalardan biri kız diğeri ise erkek çocuğu dünyaya getirdi. Bebekler servise alınırken, isim benzeri iki hasta yoğun bakım ünitesine alındı.

#idil hastane
#şırnak isim benzerliği
#emine susin
9 yıl önce