|

Hayat mükemmel bir şekilde kusurlu

Böğürtlen Kışı, Agapi, Yeşil Deniz Kabuğu, Mart Menekşeleri, Yağmur Sonrası... Kitapları ülkemizde çok satanlar listesinden uzun süre çıkmayan Amerikalı yazar Sarah Jio, “Kitaplarımda da gerçek hayatta da hayat mükemmel değil. Ama mükemmel bir şekilde kusurlu” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:27 - 6/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Amerikalı yazar Sarah Jio
Amerikalı yazar Sarah Jio

Amerikalı yazar Sarah Jio, Türk kadınlarının en çok sevdiği yazarlardan biri. Romantik yazıyor. Çizdiği karakterleri 'meraklı, kusurlu, yürekli ve güçlü' diye tanımlıyor. Birçok kitabı ülkemizde uzun süre çok satanlar rafını işgal ediyor. Böğürtlen Kışı, Agapi, Yeşil Deniz Kabuğu, Mart Menekşeleri, Yağmur Sonrası... Kitapları Pena Yayınları'ndan çıkan Jio yazarlıktaki verimliliğini her gün ve sürekli yazarak hikayeleri hakkında heyecanlı kalmaya bağlıyor ve hayatın kitaplarında ya da gerçekte mükkemmel olmadığını ama mükemmel bir şekilde kusurlu olduğunu düşünüyor.

Kitaplarınızda ne tür kadınlardan bahsetmeyi seviyorsunuz? Duygusal, aşık, güçlü...

Arkadaş olmaktan mutlu olduğum kadın karakterlerinden bahsetmeyi seviyorum, daha çok. Örneğin; meraklı, kusurlu, yürekli ve güçlü.


Dışarıya karşı hep bir pozitif imajınız var. Sizi hayatta ne mutsuz eder?

Mesleğim ile çok mutlu olmama rağmen hayatımdaki her şey planladığım gibi gitmedi. Hatta itiraf edebileceğim derecede çok daha fazla ağladım. Ama her zaman, önünde sonunda yağmurdan sonra güneş ışığı ve ufukta bir yerlerde gökkuşağı vardır. Bu gökkuşağını bakarsanız görebilirsiniz, ben kendiminkini buldum. Bu söylediğim şey bütün okurlarıma. Kitaplarımda da gerçek hayatta da hayat mükemmel değil. Ama mükemmel bir şekilde kusurlu. Hayat denen bu yolculukta karşılaşılabilecek çok fazla güzel şey var.

TÜRK KADINI YÜREKLİ
Türk kadınları sizi çok seviyor ve okuyor. Sİz onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Türk okuyucuların, özellikle de Türk kadınlarının, romantik hikayeleri benim kadar seven büyük kalpli insanlar olduğuna inanıyorum.


Sizi yazarlığa iten ne oldu. Size ne yazdırıyor?

Hikaye anlatmayı seviyorum. Daha da fazlası insanlarla bağlantı kurmayı seviyorum. Roman yazmak beni bu şeylerin her ikisine de ulaştırıyor.

Günün hangi saatlerinde yazarsınız?

Önceden geceleri yazıyordum, ama yıllar geçtikçe sabahları yazan bir yazar oldum. Yaratıcılığın izini sabahları sürmekten hoşlanıyorum. Tabii ki çok kahve ile...

Çok yazan bir yazar olarak bu verimliliği neye borçlusunuz?

Her gün ve sürekli yazarak hikayelerim hakkında heyecanlı kalmaya, onlar ile bağımı koparmamaya... Ayrıca kendi yazdıklarıma çok müdahale etmemeyi öğrendim. Yazım hatalarımı ve kelimeleri değiştirirken çok fazla vakit kaybettiğimi ve asıl yazıyı yazmaya daha az zaman ayırdığımı fark ettim.

En çok hangi yazarlardan ilham alıyorsunuz?

Çok sevdiğim birçok yazar vardı. Gençken İrlandalı yazar Maeve Binchy bana gerçekten ilham kaynağı oldu. Onun hikayelerini okurken samimi bir dünyaya yolculuk yapıyor ve zirveye ulaşıyorum gibi hissediyorum.

  • Karakterlerim benimle yürüdü
  • Yaz
    arlık serüveniniz için nasıl bir rota çiziyorsunuz?
  • Kurgu yazarları, yarattığı karakterlerin ve hikaye dizilimlerinin bir dereceye kadar onların bir parçası olduklarını inkar edemezler. Benim karakterlerim ve hikayelerim hayatım boyunca benimle birlikte yürüdü. Bugün, hayatımda daha mutluyum ve her zamankinden daha çok barış içindeyim. Kalbimde anlatmaya istekli olduğum çok hikayem var.
Yazı masanızda olmazsa olmaz dediğiniz neler var?

İş ve eğlence olarak çok seyahat ediyorum ve böylelikle her yerde yazmayı öğrenmeye başladım. Yanımda birkaç badem, su ve kahve olduktan sonra nerede olduğumun hiç önemi yok. Yazı yazmak için gerekli tüm mükemmel alana sahip olmuş oluyorum.

#Yeşil Deniz Kabuğu
#Sarah Jio
#Kitap
7 yıl önce