|

Hidrosefali hastası kardeşler yardım bekliyor

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Abdullah ailesinin 5 ve 6 yaşındaki çocukları Mustafa ile Mahmud'un başları hidrosefali hastalığından kaynaklı su toplaması nedeniyle sürekli büyüyor.

Yeni Şafak
12:50 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:53 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

Suriye'den Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen 6 çocuklu Abdullah ailesi, maddi olanaksızlıkların yanı sıra Mustafa ve Mahmud'un rahatsızlıkları nedeniyle de büyük bir sıkıntı çekiyor.



Ülkelerinde "hidrosefali" teşhisi konan kardeşlerin başları su topladığı için sürekli büyürken, aile çocuklarını tedavi ettirememenin üzüntüsünü yaşıyor.



Tek odalı evde eşi ve çocuklarıyla barınan baba Muhammed Hacı Abdullah (30), evlatlarının çektikleri acıları gidermek için yardım bekliyor.



Abdullah, 4 çocuğunun bir sağlık sorunu bulunmadığını ancak en küçük iki oğlunda hidrosefali hastalığı görüldüğünü söyledi.



İki çocuğunun da doğuştan yatağa mahkum yaşadığını aktaran Abdullah, şöyle konuştu:



"Suriye'de gittiğimiz sağlık merkezinde çocuklarımın kafalarında su toplanması nedeniyle sürekli büyüme teşhisi kondu. Ülkemizde tedavi şansımız olmadı. Savaşın başlayınca da can güvenliğimiz ve çocuklarımızın sağlığı için çareyi Türkiye'ye gelmekte bulduk. Burada da tedavisini yaptıramadık. Uzanacak bir yardım elini bekliyoruz. Çocuklarımın yaşları ilerliyor ancak hala bir bebek gibiler. Onların böyle gözümün önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum."



Abdullah, çocuklarının iyileşebilmesi için her gün dua ettiğini sözlerine ekledi.



#suriyeli
#Suriyeli Abdullah
#Muhammed Hacı Abdullah
9 yıl önce