|

Hilal TÜBİTAK ile gözlenecek

Diyanet, her Ramazan ayında yaşanan imsak tartışmalarının, zaman karmaşasının son bulması için TÜBİTAK ile hilali gözetleyecek. Ay ve Ufuk Gözlemi Ünitesi kurulacak, böylece bilimin ışığında astronomik takvim hazırlanacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:24 - 20/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hilal TÜBİTAK ile gözlenecek
Hilal TÜBİTAK ile gözlenecek

Diyanet İşleri Başkanlığı ile TÜBİTAK arasında Ay ve Ufuk Gözlemi Ünitesi (Aygöz) Kurulması, işletilmesi ve bakımı hakkında protokol imzalandı. Protokole Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin imza attı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez törende, bilimin ışığında astronomik takvim hazırlanarak her Ramazan yaşanan imsak tartışmalarının, zaman karmaşasının son bulacağını söyledi.

TELEFONLARDAN
İZLENEBİLECEK

Müslümanların Türkiye’de zaman tartışmasının son bulması gerektiğine vurgu yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, şunları aktardı:

“Biz Müslümanların ibadet vakitlerinde dahi birliği oluşturamıyorsak, güneşin, ayın hesabını yapamıyorsak kendi aramızda anlaşamamamız normaldir. Diyanet İşleri Başkanlığının amacı bu konuda İslam dünyasındaki tereddüdü ortadan kaldırmaktır. İhtilafları ortadan kaldırmak için bilimsel gözlemleri vatandaşlarla paylaşmak görevimizdir. Herkes vakitleri telefonundan izleme imkanına sahip olsun. Aynı boylam üzerinde en gelişmiş gözlem evi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fıkıh uzmanları, TÜBİTAK’ın astronomi alimleri birlikte Rabbimizin kainata yerleştirdiği hesabı en ince noktalarını ortaya koyacaklar. Dünyanın neresinde olursa olsun nerede hangi dakikada, hangi saniyede görüleceğini canlı olarak herkes telefonundan izleme imkanına sahip olsun ki dünyanın önünde böyle önemli bir konuyu tartışmaktan kurtulmuş olalım. Her Ramazan ayında Müslümanlar Türkiye’de imsak tartışması yaşıyor. Bu çalışma, bu tartışmayı bilimin verileri ile ortadan kaldıracaktır.”

#Diyanet
#Ramazan
#TÜBİTAK
7 yıl önce