|

İHH Libyalı kardeşlerini unutmadı

İHH, Libya'nın Sirte kentinde savaştan etkilenen ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundu. DEAŞ'tan kurtarılan kentteki 400 aileye yapılan gıda yardımının yanı sıra, yetkililer ilaç yardımında bulunduklarını ifade etti. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt, Sirte'de yoğun bakım, diyaliz cihazlarının kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:53 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 29/03/2017 Çarşamba
AA
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Libya'ya yardım yapıldı.
İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan Libya'ya yardım yapıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Libya'nın Sirte kentinde savaştan etkilenen ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulundu. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sarıkurt, yaptığı açıklamada, İHH olarak Libya'da yürüttükleri insani yardım çalışmaları kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan Sirte kentindeki 400 aileye gıda yardımı yaptıklarını belirtti.



'Türkiye çok seviliyor'


Sarıkurt, Türkiye'nin Libya halkının gözünde ayrı bir yeri olduğuna dikkati çekerek, "Bölgede Türkiye çok seviliyor. Bizde bu sevgiye layık olmak için Libya halkının isteklerine elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz. Ancak çatışmaların yoğunluğu ve uzaması neticesinde ülkede istikrarın sağlanamaması sebebiyle insanların ihtiyaçları gün geçtikçe artıyor. Özellikle sağlık alanında büyük açıklar var. Sağlık merkezlerine ilaç yardımında bulunuyoruz.





Libya'da birliğin sağlanması için de uğraşıyorlar


Faaliyetlerini Libya'daki Sivil Toplum Kuruluşları ile koordinasyon içinde yürüttüklerini ifade eden Sarıkurt, Libya'da olayların başladığı ilk andan itibaren taraf gözetmeden ülkenin tüm bölgelerinde yardıma muhtaç kişilere ulaşmaya çalıştıklarına vurgu yaptı.



Sarıkurt ayrıca ülkede çatışan taraflar arasında insani diplomasi yürüttüklerini ve Libya'da birliğin sağlanması için de çaba harcadıklarını kaydetti.




#Libya
#Sirte
#İHH
#İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı
7 yıl önce