|

"INGAS 2017" doğalgazın geleceğineköprü olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir iştiraki olan İGDAŞ, 1986 yılında İstanbul’un havasını temizlemek amacıyla kuruldu. 31 yılda, Türkiye’de doğalgaz dağıtım sektörünün okulu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 05:12 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
"INGAS 2017" doğalgazın geleceğineköprü olacak
"INGAS 2017" doğalgazın geleceğineköprü olacak

İGDAŞ, sadece Türkiye’de değil, Balkanlardan Kafkaslara, Ortadoğu’dan Kuzey Afrika’ya geniş bir coğrafyada birikimi, tecrübesi ve sektöre getirdiği hizmet standartlarıyla örnek alınıyor. Bu yıl, yedincisi düzenlenen Uluslararası Doğalgaz Kongresi ve Fuarı (INGAS) gibi etkinliklerle sektörün geleceğine yön veriyor. Dünya Gaz Birliği’nde (IGU) kurucu üye statüsündeki İGDAŞ, burada dünya doğalgaz sektörü tarafından ‘enerji merkezi’ olarak kabul edilen Türkiye’yi temsil ediyor.

Dünyada doğalgaz sektörünün en saygın organizasyonlarından biri olarak kabul gören INGAS, bu yıl 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Sektörün dünya çapında önemli kurum ve kişilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarını da buluşturan INGAS’ın bu yıl ana teması, ‘Doğalgazın Geleceğine Köprü’ olacak. Katılımcılara çok kapsamlı ve ufuk açıcı bir içerik sunacak olan INGAS’ta, ağırlıklı olarak değişim, inovasyon, yeni teknolojiler ve ar-ge konuları ele alınacak. Bunların dışında doğalgaz jeopolitiği ve arz güvenliği, doğalgaz işletmeciliği, doğalgaz sektöründe risk ve fırsat yönetimi, enerji ekonomisi ve hukukuna doğalgaz özelinden bakış, doğalgaz işletmeciliği ve yeni yaklaşımlar, akıllı şebekeler ve siber güvenlik, iklim ve çevre, sürdürülebilir iç tesisat yönetimi gibi konular da INGAS 2017’nin başlıkları arasında yer alıyor. INGAS 2017’ye Ürdün, Suudi Arabistan, Umman, İran, Irak, Rusya, Çin, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Nijerya, İngiltere, A.B.D., Almanya, İtalya ve Hindistan’ın aralarında bulunduğu yirmi farklı ülkeden katılım bekleniyor.


INGAS, bilgi ve deneyimin paylaşıldığı uluslararası bir platform olacağını vurgulayan İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, “INGAS, her seferinde olduğu gibi bu yıl da, sektörümüze büyük katkı sağlayacak. Sektörümüzün geleceğine ışık tutacak. Bütün bunların yanı sıra, daha üst katmanda da, Türkiye’nin ‘enerjide merkez ülke’ stratejisine hizmet ederek İGDAŞ’ın bu alandaki sorumluğunun bir kısmını yerine getirmemizi sağlayacak” dedi.


Türkiye’nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketi

Bugün İGDAŞ, 15 milyona yaklaşan nüfusuyla birçok Avrupa ülkesinden daha büyük olan İstanbul’a hizmet veriyor. 6,5 milyonun üzerinde abonesine, yılda yaklaşık 6 milyar metreküp doğalgaz dağıtımını güvenli ve kesintisiz şekilde sağlıyor. Türkiye’de konutlarda tüketilen doğalgazın yüzde 37’si İstanbul’da İGDAŞ tarafından dağıtılıyor. Bu hizmeti, toplam uzunluğu 17 bin 500 kilometre yani Edirne’den Kars’a 10 kez gidiş mesafesini bulan ve düzenli olarak yapılan yatırımlarla, hem yenilenen hem de genişleyen altyapı ağıyla gerçekleştiriyor. Bu ölçekte bir operasyonun yürütülmesi bile başlı başına zorlu bir işken İGDAŞ bunları kurumsal itibarını yüzde 82, müşteri memnuniyetini de yüzde 96 gibi rekor seviyelerde gerçekleştiriyor. Bu büyüklüğün sonucu olarak İGDAŞ, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune 500’de 30’uncu sırada yer alıyor. İstanbul’un ve İstanbulluların markası olan İGDAŞ özetle; dev altyapı ağıyla, Avrupa’nın birçok ülkesinden büyük hacmiyle, rekor seviyedeki müşteri memnuniyetiyle, yüksek oranları yakalayan kurumsal itibarıyla ve Türkiye’nin ‘enerjide merkez ülke’ stratejisine hizmet eden uluslararası etkinlikleriyle doğalgaz sektörünün uluslararası markasıdır.


INGAS 2017 Konuşmacıları

Dr. Berat ALBAYRAK: T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı (Teşrifleri halinde)

Mehmet ÖZHASEKİ: T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı (Teşrifleri halinde)

Mirko SAROVIC: Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İşler Bakanı

Amani AL AZZAM: Ürdün Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Genel Sekreteri

Mustafa YILMAZ: Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı

Mevlüt UYSAL: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı

Mehmet ÇEVİK: İGDAŞ Genel Müdürü

Nael Raja AL KABARATI: Arap Ülkeleri Ticaret Odası Başkanı

Ömer Cihad VARDAN: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı

Yaşar ARSLAN GAZBİR: Yönetim Kurulu Başkanı

David C. Carrol IGU: Uluslararası Gaz Birliği Başkanı

Isabella MORETTI : Avrupa Gaz Araştırmaları Merkezi Başkanı

Prof. Dr. Gürkan KUMBAROĞLU: Enerji Ekonomisi Derneği Başkanı, Boğaziçi Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM): Yönetim Kurulu Başkanı

Reji KUMAR PILLAI: Hindistan Akıllı Şebekeler Forumu ve Global Akıllı Şebekeler Federasyonu Başkanı

Ahmad AL-ZUBI: Ürdün Ulusal Elektrik Şirketi Genel Sekreteri

Sara VAKHSHOURI: SVB Uluslararası Enerji Başkanı

Sushil KUMAR: Indraprastha Gas Limited (IGL) Ölçüm İşleri Başkanı

Dr. Frank Quante EWE: Turkey Holding Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi

Halil AKSU: GelecekHane, Kurucu, CEO ve Başdüşünür

Dr. Sohbet KARBUZ: Akden Enerji Gözlemevi Hidrokarbonlar Bölümü Direktörü

#İstanbul
#İGDAŞ
#Mehmet Çevik
7 yıl önce