|

İnönü'de 'Uluslararası Kısa Film Festivali'

Bu yıl 9.su düzenlenen 'İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali' başvuran 578 film arasından 45 filmi finale çıkardı.

Yeni Şafak
11:18 - 25/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:18 - 25/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu yıl 9.su düzenlenen 'İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali' 578 filmin arasından ön elemelerini gerçekleştirdi.
Bu yıl 9.su düzenlenen 'İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali' 578 filmin arasından ön elemelerini gerçekleştirdi.

26-27-28-29 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve bu yıl 9.su düzenlenen İnönü Üniversitesi Uluslararası Kısa Film Festivali'nin ilk elemesinin sonuçları belli oldu.



578 filmin başvuru yaptığı festival ön jüri ekibinin değerlendirmelerinin sonucunda Ulusal Kurmaca, Ulusal Belgesel ve Ulusal Deneysel kategorilerinden toplamda 45 filmi finale çıkardı. Uluslararası Kısa Filmler içinde ise Uluslararası Kurmaca, Uluslararası Deneysel, Uluslararası Belgesel dallarında 30 kısa film finale çıkarıldı.



Festival'in ilk günü Hüdaverdi Yavuz ile söyleşi gerçekleştirilirken katılımcılar, 27 Nisan'da “Türk Sinema ve Tiyatrosu'nda Oyunculuk” Başlıklı söyleşi ile eğitmenleriyle buluşacak. Yine aynı gün Ertem Göreç ile “Yeşilçam'ın Çınarları” adlı söyleşi gerçekleşecek. Festival'in 3. gününe gelindiğinde “Çizgi Film ve Animasyon Karakterler Yaratmak” adlı atölyede Devrim Demiral bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken Servet Sezgin ise “Belgesel Atölyesi” düzenleyecek.



Festival'in son gününe gelindiğinde Ufuk Kaplan, Deniz Türker, İncilay Özdemir ile “Türk Sineması'nda Kadın Oyuncu Olmak” adında söyleşi gerçekleşecek.


#Uluslararası Kısa Film Festivali
#İnönü Üniversitesi
8 yıl önce