|

İnsanı yüceltecek miraç değerlerine muhtacız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, yarın idrak edilecek Miraç Gecesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Miracı beşeriliğin insanlığa, bedenin ruha geçişi oalrak tanımlayan ve sadece bir hatırat olarak okunmamasını belirten Prof. Dr. Görmez, bugün hem ülke hem İslam alemi hem de insanlık olarak, insanı yüceltecek miraç değerlerine daha fazla muhtaç olduğumuzu söyledi.

Yeni Şafak
15:28 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:28 - 2/05/2016 Pazartesi
AA
Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Kandili mesajını "Terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum" diye sonlandırdı.
Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Kandili mesajını "Terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum" diye sonlandırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yarın idrak edilecek Miraç Gecesi nedeniyle yayımladığı mesajında, miracı, "beşeriliğin insanlığa, fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine yükselişi" olarak yorumladı. Miracı, "maddenin ötesine geçen bir nazar, aşağıyı ve aşağılığı kabul etmeyen bir yüceliş" diye nitelendiren Prof. Dr.Görmez, "Miraç, elemi, kederi, çaresizliği, ümitsizliği bir kenara koyup yeniden yola çıkma, arınma ve durulmadır. Miraç, insanın erdem yolculuğu, Rabbe vuslatıdır. Miraç, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa arasındaki bağları kuvvetlendiren, Müslümanların gönül dünyalarını güçlendiren, sıdk ve imanlarını pekiştiren, kardeşlik şuurunu yaşatan, müminleri eğiten, onlara değer kazandıran bir okuldur. Miracın bizim için en büyük dersi 'esfel-i safilinden' 'ahseni takvime' çıkaracak değerleri göstermesidir." ifadelerine yer verdi.





Miraç değerlerini hayatımıza aktarmalıyız


Tevhid ilkesinden "selam, eman ve vahdet" olmak üzere üç temel esasın ortaya çıktığına dikkati çeken Prof. Dr. Görmez, "İslam-selam ilişkisi, iman-eman ilişkisi ve tevhid-vahdet ilişkisi doğru kurulamadan bir toplumun İslam toplumu olması mümkün değildir. Bugün biz müminlere düşen, miracı sadece Sevgili Peygamberimizin bir hatıratı, bir tarihi vakıa olarak okumak olmamalıdır. İslam'ın en temel gayesi insanı esfel-i safilinden yani aşağıların aşağısından alayı illiyine yani yüceler yücesine çıkarmaktır. Unutmayalım ki bugün hem ülke olarak hem İslam alemi hem de insanlık olarak insanı yüceltecek ve yükseltecek miraç değerlerine her zamankinden daha fazla muhtacız. Birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzura giden yolda, dostu düşmanı tanımanın yolu da miraç değerlerini hayatımıza aktarmaktan geçer" değerlendirmesinde bulundu.



İslam aleminin Miraç Gecesini tebrik eden Prof. Dr. Görmez, "Miraç değerlerinin tüm insanlığın hayrına vesile olmasını, yükseliş ve yücelişimizin nefislerimizden başlayarak dalga dalga toplumun her kesimini kuşatmasını, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakmasını Cenab-ı Mevla'dan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.



#Mehmet Görmez
#Miraç Gecesi
#Miraç Gecesi
8 yıl önce
default-profile-img