|

İslam sanatlarının yeni merkezi

Albaraka Türk, Türk İslam sanatlarını yaşatmak ve sanatçıları desteklemek için Albaraka Sanat Akademisi ve Galerisi'ni sanatseverlerle buluşturdu. Genel Müdür Melikşah Utku, "Sadece sergiden ibaret olmayan, klasik İslam sanatlarında arz ve talebinin oluşacağı bir merkez hedefliyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:59 - 3/02/2017 Cuma
Yeni Şafak
Melikşah Utku: Sadece sergiden ibaret olmayan, klasik İslam sanatlarında arz ve talebinin oluşacağı bir merkez hedefliyoruz
Melikşah Utku: Sadece sergiden ibaret olmayan, klasik İslam sanatlarında arz ve talebinin oluşacağı bir merkez hedefliyoruz

Klasik Türk İslam sanatları dalında birbirinden değerli sanat eserlerinin sergileneceği ve bu sanatlarla ilgili eğitimlerin verileceği Albaraka Sanat Galerisi ve Akademisi sanatseverlerle buluştu. Galerinin açılışı T.C Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ve Hattat Hasan Çelebi tarafından gerçekleştirildi.





ÖRNEK TEŞKİL ETSİN


Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin üst girişinde yer alan galerinin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Takdirle karşılıyor ve örnek teşkil etmesini diliyorum. Albaraka Hat ve Ebru Sanatı Koleksiyonu'nun yurt içi ve yurt dışında tanıtımının birçok sergiyle gerçekleştiğini biliyoruz. Kültürümüze hizmet eden sanatçılara şükranlarımı sunuyorum. Albaraka'nın 'Prestij Kitaplar' adı altında yayımladığı güzide eserlere yenilerinin eklenmesini, aynı zamanda bir kitapsever olarak heyecanla bekliyorum" dedi.



BULUŞMA NOKTASI


Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku ise şunları söyledi: “Çok ciddi bir koleksiyon oluştu. Taşımak mümkün değil, parça parça sergiliyoruz, Türkiye'de ve yurt dışında sergiledik. Bu sergiler vesilesiyle klasik İslam sanatlarına ilgisi olanların ve arzu edenlerin eğitimini alabileceği bir merkez olsun istedik. Sadece bizim koleksiyon da değil, başka sanatçıların da yer alabileceği bir mekan arzuluyorduk.İlahiyat Camii de hat sanatına layık bir mahal. Bu çerçevede daimi olarak oluşturulan ilk yer. Sadece sergiden ibaret değil, bu işin arz ve talebinin de oluşacağı sanatseverler burada buluşacak, sanatçılar eserlerini satacak, yeni sanatçılar da yetiştirilecek.”



Kurslarla zenginleşecek


Sanat galerisi bölümünde sergilenen eserler 4. Uluslararası Albaraka Hat Yarışması'nda dereceye girmiş ve sonrasında Türk müzehhip ve müzehhibeler tarafından tezhiblenen önemli eserler olarak tanımlanıyor. Sanat atölyeleri ve sanat galerisi olmak üzere iki ana bölümden oluşan merkez, hem önemli sanat eserlerinin sanatseverlerle buluşmasını sağlayacak hem de hüsn-i hat, tezhib ve ebru sanatı ile ney dersleri başta olmak üzere sanat kursları ile hizmet verecek. Akademi ismi altında ise sınıflarda klasik Türk İslam sanatlarına dair ücretsiz dersler verilecek ve bu alanda çalışan sanatçılara yer ayrılacak.











#Albaraka Türk
#Türk İslam sanatları
#Nabi Avcı
7 yıl önce