|

“İstanbul Konuşuyor” oyun kartları

Kültür A.Ş., İstanbul'a dair bilgileri, oyun-yarışma formatında hazırlanan küçük kartlarla İstanbulseverlerin ilgisine sundu.

Yeni Şafak
10:42 - 11/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:41 - 11/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., İstanbul'un çeşmelerinden köşklerine, külliyelerinden müzelerine, kapılarından çarşılarına, parklarından sokaklarına, hayvanlarından lezzetlerine ve deyimlerine kadar pek çok konuda birbirinden ilginç soruların yer aldığı “İstanbul Konuşuyor” isimli eğitici oyun kartları serisi hazırladı.



“İstanbul Konuşuyor” isimli bilgi kartları, İstanbul Kitapçısı şubelerinden ve diğer kitapçılardan temin edilebilecek.




40 Soruda Tarihi Yarımada'yı Keşfet


“Tarihî Yarımada” başlıklı serinin ilk oyunu, 46 kart ve 40 sorudan oluşuyor.



Kartlarda, İstanbul'un ve Tarihî Yarımada'nın çeşmelerinden köşklerine, külliyelerinden müzelerine, kapılarından çarşılarına, parklarından sokaklarına, hayvanlarından lezzetlerine ve deyimlerine kadar pek çok konuda birbirinden ilginç sorular yer alıyor.





Kazanma ve Öğrenme İsteğini Güçlendiriyor


Kartların ön yüzünde yer alan fotoğraf, eserin hafızada yer edinmesini, arka yüzdeki soru da rekabeti ve eğlenceyi arttıracak nitelikte hazırlandı.



Sınıfta, evde, arabada, arkadaşlar arasında ya da ailece oynanabilecek oyun kartları sayesinde çocuklar ve gençler, hem eğlenceyle yarışacak hem de İstanbul hakkında bilgi edinmiş olacaklar.


#“İstanbul Konuşuyor” oyun kartları
8 yıl önce