|

İstanbul'da Azerbaycan turizm temsilciliği açıldı

Azerbaycan Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Nazim Samadov, ülkelerinin İstanbul'da turizm temsilciliği açmasının, Azerbaycan'ın turizm potansiyelinin, kültürünün, tarihinin, örf ve adetlerinin Türkiye'de tanınmasını, iki ülke arasında turizm iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlenmesini sağlayacağını söyledi.

Yeni Şafak
07:41 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 07:36 - 1/03/2016 Salı
AA

Azerbaycan Turizm Temsilciliğinin açılışı dolayısıyla İntercontinental Otel'de düzenlenen resepsiyonda konuşan Azerbaycan Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı Nazim Samadov, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilerin tarihe dayandığını vurguladı.



Samadov, Azerbaycan Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığının mevcut pazarlama stratejisine istinaden ülkenin turizm potansiyelinin Türkiye'de geniş şekilde tanıtılması, yeni perspektiflerin araştırılması, Azerbaycan'ın hızla gelişen turistik mekan imajının oluşması, ülkeye seyahat etmeyi planlayan turistlerin daha detaylı bilgilendirilmeleri amacıyla temsilcilik açılmasına gerek duyulduğunu ifade etti.



İki ülke arasında turizm ilişkilerinin geliştirilmesinin daima en önemli müzakere konularından olduğunu dile getiren Samarov, şöyle devam etti:



"Tesadüf değildir ki Azerbaycan için esas faktörlerden biri olan kardeş ülkeden gelen turistlerin sayısı ülkemize gelen turistlerin toplam sayısının yaklaşık yüzde 15'ini kapsamaktadır. Diğer taraftan Azerbaycan'dan da kardeş ülkeye giden turistlerin sayısı toplam sayının yaklaşık yüzde 15'ini kapsıyor. Uzun yıllardır Türkiye Cumhuriyeti, Azerbaycan için turistik açıdan en önemli ülkeler arasında yer almaktadır. Bu kendini uygun gelişim ve pazarlama stratejilerinde gerçekleştirdiğimiz kampanyalarda ve yeniliklerde belirgin bir şekilde ortaya koymuştur."



Bakan Yardımcısı Samadov, Azerbaycan'ın Türkiye'de turizm temsilciliği açmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Biz inanıyoruz ki İstanbul'da temsilcilik ofisinin açılması, Azerbaycan'ın turizm potansiyelinin, kültürünün, tarihinin, örf ve adetlerinin Türkiye'de tanınması, iki ülke arasında turizm iş birliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine sebep olacaktır" değerlendirmesini yaptı.



Çakmak: "Türkiye bizim kardeşimiz"


Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Nurlana Çakmak da Azerbaycan'ın 2016 yılını turizm yılı ilan ettiğini anlatarak, Türkiye'ye önem verdiklerini söyledi.



Türkiye'den ülkelerine giden turistlerin sayısının artmasını istediklerini ifade eden Çakmak, "Çünkü Türkiye bizim kardeşimiz, akrabamız. Gelip daha çok bizi ziyaret etmelerini istiyoruz, planlıyoruz" dedi.



İki ülke arasında devlet seviyesindeki ilişkilerin çok güçlü olduğunu, bunu halk arasında da güçlendirmek istediklerini kaydeden Çakmak, şöyle konuştu:



"Türk insanı tatil planı yaparken nasıl ki Avrupa'nın herhangi bir ülkesini düşünüyorsa artık Azerbaycan'ı da buna eklenmesini istiyoruz. Kardeş ülkeyiz, gerçekten de onların her türlü merakını karşılayacak, yemekse yemek kültürü, sanatsa sanatsal faaliyetler, merkezler, kışın gelirlerse her türlü sunacağımız merkezler var. Türk halkı için her türlü ihtiyacı karşılayacak bir destinasyon olmak istiyoruz. Potansiyelimiz var sadece sizin gelip bunu keşfetmenizi istiyoruz."



Resepsiyona, milletvekilleri, iş adamları ve sektör temsilcilerinin yanı sıra Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan da katıldı.

#Azerbaycan
#Azerbaycan Turizm Temsilciliği
#Nazim Samadov
#Nurlana Çakmak
8 yıl önce