|

İşte 'yeni' Gerçek Hayat

Yaklaşık 15 yıldır haftalık olarak yayınlanan Gerçek Hayat dergisi, Albayrak Medya Grubu'nun bünyesine geçti. Yeni bir kadro ve anlayışla yoluna devam eden Gerçek Hayat, "Türkiye'nin en yerli dergisi" sloganı ile bugün satışa sunuldu. Haber yüklü bir kapak ile çıkan Gerçek Hayat'ın 'yeni' sayısında bir birinden ilginç konular ve yazılar yer alıyor.

Yeni Şafak
12:48 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:29 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Karagül'ün yaptığı Gerçek Hayat'ın Yayın Koordinatörlüğünü Emeti Saruhan, Yazı İşleri Müdürlüğünü Turgay Bakırtaş yürütüyor, editörlüğünü Ayça Örer ve Sevda Dursun yapıyor.



Cihan Aktaş, Ali Ayçil, Ömer Lekesiz, Ayhan Ogan, Kemal Sayar, Murat Zelan, İbrahim Tığlı ve Selçuk Türkyılmaz'ın köşe yazarlığı yaptığı derginin Yayın Kurulu'nda ise İdris Saruhan, Ersin Çelik ve İsmail Halis yer alıyor.



'Yeni' Gerçek Hayat'ın ilk sayısının kapak konusu ise değişen İslamcılık söylemi. Emeti Saruhan'ın hazırladığı dosyada, Türkiye'deki İslamcılık söyleminin 10 yılda nasıl değiştiği sorgulanıyor.



Türkmen Dağı'nda yaşananları detaylı bir şekilde ele alan dergide Cihat Arpacık'ın hazırladığı “Türkmen Dağı'nda iç savaşın en kanlı günleri" haberi dikkat çekiyor.



Jeremy Corbyn'nin İşçi Partisi liderliğine seçilmesiyle sonbahara darbe tartışmasıyla girilen İngiltere'de ne olup bittiğine dikkat çeken Gerçek Hayat, Putin'in, Çar Deli Pedro'dan sonra Rusya ordusuna en fazla yatırım yapan isim olmasını da masaya yatırdı.





“Müslüman Orta Kuşak'taki her gelişmeyi bulacaksınız"


Gerçek Hayat'ın nasıl bir yayın çizgisinde olacağını ise Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, editör yazısında şöyle dile getirdi: “Gerçek Hayat, güçlü haber dosyalarıyla, yazarlarıyla, “coğrafyamız" dediğimiz ve kimliğimizi şekillendiren Müslüman Orta Kuşak'taki her gelişmeyi sayfalarına taşımasıyla kendini öne çıkaran, size çok yakın bir dergi olacak. Önümüzdeki sayılarda Gerçek Hayat'ın etkisini ve zenginliğini artıracak güçlü dosyaların ve çarpıcı tartışmaların sayısının artacağını, yeni isimlerin aramıza katılacağını göreceksiniz. Özverili, tanıdık, bu toprakların ruhunu taşıyan güzel bir ekiple hazırladık ilk sayımızı. Bu güzel insanların sayısı daha da artacak, Gerçek Hayat ailesi daha da genişleyecek."




#Gerçek Hayat Dergisi
#Haftalık dergi
#Albayrak Medya Grubu
8 yıl önce