|

Kahve Limanı’nda yorgunluk geçer

Taze kavrulmuş ve öğütülmüş kahve kokusuyla insanları etkisi altına alan Kahve Limanı, Eminönü’nde açıldı. Kahvesiyle meşhur ülkelerden getirilen kahveleri özel demleme teknikleriyle hazırlayan mekan sahibi Kemal Kitapçı, böylece üçüncü kahve akımının Türkiye’de başlamasına öncülük ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 05:10 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Demleme deyince aklımıza çay gelir değil mi? Kahve de demleniyor dersem şaşırırsınız herhalde. Türk kahvesi ya da hazır kahvelerden bahsetmiyorum. Çay gibi kolayca demlenebilen kahveler var artık. Latte, Americano, espresso, moccha gibi kahve türleri dilimize ve kültürümüze yeni yeni girmeye başlamışken demleme kahve de üçüncü akım kahveyi simgeliyor. Eminönü'nde açılan Kahve Limanı'nın sahibi ve gurmesi Kemal Kitapçı da bunun için uğraşıyor. 20 yıldan fazladır kahve ile uğraşan Kitapçı, yurtdışında öğrendiği kahve tekniklerini müşterilerine sunuyor. Eminönü meydanında bulunan mekan çalışanlarının hepsi


Kitapçı'dan kahve eğitimi almış.



DÜNYA KAHVELERİ BURADA

Kahve Limanı'nda dünyanın en zengin kahve yelpazesine sahip olan bölgelerden birçok çeşit kahve bulunuyor. El Salvador, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Brezilya gibi kahvesiyle ünlü ülkelerden getirilen kahveler özel makinelerde sık aralılarla kavrulup sürekli taze tutuluyorlar. Müşterilerinin gözü önünde kavurdukları kahveleri en az 4 gün dinlendirdiriyorlar. Kahveler sipariş geldikçe öğütülüp hazılanıyor. Bu kahveleri isterseniz herhangi bir demleme tekniğiyle içebilir ya da istediğiniz derecede çektirip evinize götürebilirsiniz. Ayrıca kahve piyasasında özel bir yere sahip olan Etiyopya'nın yöresel kahveleri sidamo ve yirgacheffenin yanında, Guatemala, Brezilya ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi kahve ülkelerinin bölgesel lezzetleri de sunuluyor.



HER DERECEDE FARKLI LEZZET

İyi kahveyi müşterilerine sunabilmek için gölgede yetişen ve gölgede kurutulan kahveleri tercih eden Kitapçı, kahveyi fazla kavurmadan içindeki şekerini koruduklarını söylüyor. Fazla kavrulan kahve yandığı içi acı bir hal aldığını belirten Kitapçı, “Biz kahvelerimizi kavururken derecelerine dikkat ediyoruz.Bizde içilen kahvenin lezzeti de kavrulma derecesine göre farkılık gösterebilir” diyor. İsteğe göre kahvenizi karamel, vanilya gibi aromalarla zenginleştirilebilirsiniz. Farklı lezzet ve demleme şekline sahip kahvelerin fiyatı ise şöyle; Mocha, mocha coco, cafe latte, latte macchıato ve cappuccınno 8 buçuk lira. Cafe Americano 7 buçuk lira, espresso 6 buçuk lira. Paper drıp, syphon, cold brew, french press, chemex ve clever drıp demleme teknikleriyle hazırlanan kahveler ise 9 buçuk lira.







Evde kahve nasıl demlenir?

Kahve Limanı'nda içtiğiniz kahveleri evinizde hazırlamak isterseniz demleme aparatlarını da buradan satın alarak şu şekilde hazırlayabilirsiniz; İki kişilik hazırlanan demleme kahve için iki çorba kaşığı kahveyi öğütmeniz yeterli. Ardından sürahi şeklindeki özel aparatta kahve sıcak ancak kaynar olmayan suyla yavaş yavaş, bekletilerek demlenmeli. Eğer kaynar su kullanırsanız kahve tadını alamazsınız. 4 dakika sonunda demleme aletindeki filtre aparatını çıkarttıktan sonra sürahi kısmını bir miktar çalkalayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.









#kahve
#çay
#demleme
8 yıl önce