|

Kan anonsları kaosa neden oldu

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili açıklamada bulunan Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Zengin, kan stoklarının yeterli olmasına rağmen hastane bahçesinde bilinçsizce kan anonsu yapanlara tepki gösterdi. Zengin, anons yapan kişilerin kaosa neden olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:15 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 14:07 - 13/10/2015 Salı
Yeni Şafak

Ankara Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurullah Zengin, patlamadan sonra hastane bahçesinde yapılan kan anonslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. NTV yayınına katılan Prof. Zengin, bilinçsizce yapılan anonsların işlerini zorlaştırdığını söyledi.





Saniyelerin bile önemli olduğu dakikalarda, yaralılara müdahale etmeye çalışırken, hastane personeli olmayan şahısların sürekli kan anonsu yapmasının kaosa neden olduğunu söyleyen Prof. Zengin şu açıklamalarda bulundu;



"Saniyelerin önemli olduğu anlarda biz kan merkezlerimizde kaos yaşadık, 90'a yakın kişiden kan aldık, ve 300 kişiden de kayıt alıp ihtiyaç halinde onlara ulaşacağımızı belirttik. 400'e yakın insanın kan bankasının önünde toplanması işleri zorlaştırdı. Bizim en fazla zorlandığımız anlardan bir tanesi bilinçsizce yapılan kan anonslarıydı."



Sağlık Bakanlığı 'İhtiyaç yok' demişti


Sağlık Bakanlığı, Ankara Tren Garı'nda meydana gelen terör saldırısı sonrası yaptığı açıklamada "Olay yerinde görevli olan 112 personelinin saat 10.05'te ihbar geçtiği ve ambulans ekiplerinin 10.11'de olay yerine ulaştığı kaydedildi. Açıklamada ayrıca kan ihtiyacı bulunmadığı tekrarlanarak lojistik ve insan kaynağı anlamında da bir sıkıntı yaşanmadığı vurgulandı" ifadelerine yer vermişti.









#ankara numune hastanesi
#Prof. Dr. Nurullah Zengin
#Ankara patlama
#kan anonsu
#kan ihtiyacı
9 yıl önce