|

Kanserli hastaya bağırsaktan mesane yapıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, idrar kesesi (mesane) kanseri olan 67 yaşındaki M.A.'ya, ince bağırsağından alınan 20 cm'lik parçayla mesane yapıldı.

Yeni Şafak
12:19 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 10:24 - 22/01/2016 Cuma
IHA

Evli ve 4 çocuk annesi M.A., 2009'da bir hastanede kapalı mesane tümörü ameliyatı oldu. Ancak takiplerini düzenli yaptırmadı. Geçen aylarda idrar yollarında kanama yaşayan hasta,Dr.Zeynel Canoğulları'na başvurdu.



Dr.Canoğulları'nın gerçekleştirdiği kapalı (endoskopik) ameliyatla, M.A.'nın mesanesini tamamen dolduran tümör bulunduğu belirlenip derinliği ve tipi saptandı. Mesanenin alınması ve yerine bağırsaktan mesane yapılması gerektiği anlaşıldı.



Hastanın onay vermesiyle, Dr.Canoğulları ve ekibi tarafından 7 saat süren bir açık ameliyat yapıldı. Ameliyatta hastanın mesanesi alındı. Yerine ince bağırsağından alınan 20 cm'lik parçadan mesane yapıldı. Ayrıca üreterlerin alt kısmı, üretranın üst bölümü, rahim, yumurtalıklar ve bölgedeki lenf bezleri alındı.Operasyondan 8 gün sonra M.A. taburcu edildi.



Dr.Canoğulları, mesanenin alınmaması durumunda hastanın hayatını kaybedebileceğini söyledi. Dr.Canoğulları, hastanın geçirdiği operasyonun günlük hayatını etkilemeyeceğini belirtti.

#Dr.Zeynel Canoğulları
#mesane
#bağırsak
#kanser
8 yıl önce