|

Kardeşlik için yarışacaklar

Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması bu yıl 'Kardeşlik' ana temasıyla üçüncü kez düzenleniyor. İran ve Arap ülkelerinden katılımın yoğun olduğu yarışmada en çok ilgiyi ebru sanatı görüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:34 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Geleneksel sanatlarımızı geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan Zeytinburnu Belediyesi ve Geleneksel Sanatlar Derneği'nin hayata geçirdiği Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması bu yıl 'Kardeşlik' ana temasıyla düzenleniyor. Albayrak Grubunun sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın kazananları 11 Ocak'ta açıklanacak.



SANATIN KAYNAĞI İSTANBUL


Dünyanın birçok ülkesinden katılımın olduğu yarışmaya en çok başvuru İran ve Arap Ülkeleri'nden geldi. Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan ilginin kaynağını şu sözlerle açıkladı: "Katılımın yoğun olmasının temel nedeni hat, tezhip, minyatür gibi geleneksel sanatlarımızın kaynağının ve en iyi icracılarının İstanbul'da olması. Geleneksel sanatlarımızın en iyi örnekleri şüphesiz ki Türk İslam Eserleri Müzesi, Başbakanlık Vakıf Hat Sanatları Müzesi ve Topkapı Sarayı Müzesi gibi müzelerde bulunmaktadır."



AMACIMIZ TEŞVİK ETMEK


Amaçlarının genç saatçıları teşvik etmek olduğunu söyleyen Akcan yarışmaya en çok ebru ve hat santında katılım olduğunu, kadınların ilgisinin de yoğun olduğunu söylüyor.



Sergileme ödülü de var






Hüsn-ü hat, tezhip, minyatür, çini, ebru, kaatı, cilt ve kalemişi olmak üzere 8 dalda düzenlenecek yarışmada, ilk 3'e girenlere para ödülü dağıtılacak. Ayrıca her dalda 5 esere sergileme ödülü verilecek. 41 kişilik seçici kurul eserleri 3 aşamada değerlendirecek. Eserlerin teslim tarihi ise uzatılmayacak. Yarışmayla ilgili detaylı bilgi www.geleceginustalari.org adresinde.


#Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Yarışması
#Kardeşlik
#hat
#tezhip
#minyatür
#çini
#ebru
#kaatı
#cilt
#Albayrak Grubu
8 yıl önce