|

“Kısa dönem Bordo Bereli askerlik yaptık”

Özel Kuvvetler‘e bağlı bordo bereli askerlerin, Suriye’deki FETÖ bağlantılı bir terör örgütüne ve liderine yapılan operasyonunu konu alan ‘Bordo Bereliler Suriye‘ Nisan’da vizyonda olacak. Filmle ilgili açıklamalarda bulunan Cenk Ertan, sette oyunculuk konusunda eğitim veren emekli bordo bereli askerin bulunduğunu ve çok zorlu şartlarda çekim yaptıklarını belirterek, “Kısa dönem bordo bereli askerlik yaptık” dedi.

Yeni Şafak
17:14 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:18 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bordo Bereliler Suriye filminin başrolü Cenk Ertan, film setindeki bilinmeyenleri anlattı.
Bordo Bereliler Suriye filminin başrolü Cenk Ertan, film setindeki bilinmeyenleri anlattı.

Bordo Bereli askerlerin, Suriye'deki FETÖ bağlantılı bir terör örgütüne ve liderine yapılan operasyonunu konu alan 'Bordo Bereliler Suriye' Nisan'da vizyonda olacak.



Filmde Suriye operasyonunu yöneten Yüzbaşı Mehmet karakterini canlandıran oyunu Cenk Ertan, sette sürekli emekli bir bordo berelinin bulunduğunu belirterek, “Çekimlerde bizlere yardımcı olmak için emekli bordo bereli askerimiz vardı. Bize çok şeyler öğretti. Çekimler bitene kadar kısa dönem bordo bereli askerlik yaptık. Bizim ki neticede bir rol onlar kadar olamayız. Çünkü yanında patlayan bomba gerçek değil. Silahlar yine öyle üstüme mermi yağdığını ve yanımda bomba patladığını düşünemezken gerçek bordo bereli askerlerimiz vatan için ölümü göze almış” dedi.



Ertan, ayrıca “Filmde bordo bereli askerlerin sadece ölüm makinesi olmadığını onlarında aile ve arkadaşlık ilişkilerini de göstereceğiz” diye konuştu.



Film için 800 kilo patlayıcı kullanıldı


5 milyon liraya mal olan proje için 800 kilo patlayıcı, 5 bine yakın mermi, 100 araç, 200 mekan, yaklaşık 4 bin kostümle, askeri malzeme, 2 bin figüran, 170 silah kullanıldı. Film 7 Nisan'da sinemalarda olacak.







#Bordo Bereliler Suriye
#Cenk Ertan
7 yıl önce