|

Kızılay Akademi arabulucu yetiştirecek

Kızılay’ın belirlediği 2020 Vizyon Projeler arasındaki 'Kızılay Akademi' dikkat çekiyor. Öğrencilere uluslararası insani ilişkiler eğitiminin verileceği Kızılay Akademi’den mezun olanlar siyasi krizlerin yaşandığı bölgelerde arabuluculuk faaliyetleri yürütecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 04:51 - 21/03/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Türk Kızılayı'nın 4 yıllık stratejik planlamasını kapsayan 2020 Vizyon Projeleri 81 ilin şube başkanlarının katıldığı istişare toplantısıyla İstanbul'da belirlendi. İnsani yardım ve eğitim konularının öne çıktığı projeler arasında Kızılay Akademi projesi dikkat çekti.



İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLECEK

Proje hakkında Yeni Şafak'a konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanvekili Kerem Kınık, “Kızılay Akademi, Kızılay'ın ve insani yardım sektörünün ihtiyaç duyduğu alanda insan kaynaklarını yetiştirecek. Üniversitelerdeki uluslararası ilişkiler bölümü gibi uluslararası insani ilişkiler bölümü açacağız" dedi. Savaşların hep siyasi ilişkilerin üzerinden durdurulmaya çalışıldığını belirten Kınık "Ancak işin bir de insani boyutu var. Bu anlamda biz önümüzdeki dönemde Kızılay Akademi kurmayı planlıyoruz. Kızılay Akademi, Kızılay'ın ve insani yardım sektörünün ihtiyaç duyduğu alanda insan kaynaklarını yetiştirecek" dedi.





BARIŞA YARDIM EDECEKLER

Ayrıca insani diplomasi birimi kuracaklarını belirten Kınık bu sayede savaşın tarafları arasında barışın sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması için arabuluculuk faaliyetlerinin yürütüleceğini kaydetti.



Afete karşı önlemler artacak

2020 Vizyon Projeler arasında diğer dikkat çeken başlıklar ise şöyle: Türk Kızılayı, dünya genelinde insani yardımları organize eden Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığı'nın 2017'deki seçimlerinde aday olacak. Türkiye'nin tüm kan ihtiyacını tek başına karşılayacak potansiyele ulaşılacak. Afet müdahale konseptinden afete hazırlığa geçilecek. Etkin göç hizmeti modeli oluşturulacak. AR-GE merkezi kurulacak.



#kızılay akademi
#arabulucu
#eğitim
8 yıl önce