|

"Kral Midas’ın Altın Çağı" ABD'de

Türkiye'den getirilen Kral Midas dönemine ait antik eserlerden oluşan 'Kral Midas'ın Altın Çağı' sergisi, 13 Şubat-27 Kasım tarihleri arasında ABD'de sergilenecek.

Yeni Şafak
10:12 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:12 - 10/02/2016 Çarşamba
AA

Gordiyon'da yapılan kazılarda çıkarılan ve Frigya dönemine ait 120 tarihi eserden oluşan Kral Midas koleksiyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, New York Başkonsolosluğu ve Pennsylvania Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla Pennsylvania Üniversitesi Müzesi'nde sergiye çıkacak.



Koleksiyon, müzenin Pepper Hall salonunda, 13 Şubat-27 Kasım tarihleri arasında görülebilecek.



Serginin galasında konuşma yapan Penn Müzesi Direktörü Julian Siggers, Penn Rektörü Amy Gutmann ve Gordiyon kazılarında uzun yıllar görev yapmış olan Charles Williams, serginin ortaya çıkmasında katkısı geçen Kültür ve Turizm Bakanlığına özel olarak teşekkür etti.





New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da Türkiye'nin en önemli kültürel mirasları arasında bulunan Gordiyon'a ait 120'yi aşkın sanat eserinin ABD'de sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalçın, serginin Türkiye'nin tanıtımına yapacağı katkıyı vurguladı.



Galada, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsünden sergi için özel olarak getirilen Frigya dönemine ait bazı kostümler, üniversite öğrencileri tarafından sergilenirken, sergi çerçevesinde müze kafeteryasında ziyaretçilere Türk yemekleri sunulacağı bildirildi.






#Kral Midas’ın Altın Çağı
8 yıl önce