|

Kudretli duruşlar karakalem çizimlerde

15 Temmuz Şehitlerimiz’in portreleri Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde karakalem olarak çizildi. Sergi ve kitap olarak yayınlanacak çalışma ekibinde yer alan Ressam Numan Noyan Küçük, “Her biri kocaman yürek taşıyan şehitlerimizin hatırasını sanat alanında ölümsüzleştirmek istedik. Kudretli duruşlarını herkes görecek” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 09:55 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kudretli duruşlar karakalem çizimlerde
Kudretli duruşlar karakalem çizimlerde

Diriliş ruhu ve vatan aşkını bize emanet bırakan 15 Temmuz şehitlerimizin portreleri, Cumhurbaşkanlığı’nın öncülüğünde karakalem olarak kağıda aktarıldı. Proje Numan Noyan Küçük, Yıldırım İnce ve Oğuz Yurttaş’ın çizimleriyle hazırlandı. Sergilenecek olan çalışmalar, kitap haline getirilecek. “Hayatımızı yarım yaşayarak, günlerce atölyeye kendimizi kapatıp şehitlerimizi resmettik. Yaptıklarımız tabii ki onların kahramanlıklarının yanında hiçbir şey” diyen Ressam Numan Noyan Küçük, sözlerine şöyle devam etti: “Her biri kocaman yürek taşıyan şehitlerimizin hatırasını sanat alanında ölümsüzleştirmek istedik. Bu sayede bizim çocuklarımız ve gelecek nesiller de onları yakından tanıyacak, kudretli duruşlarını görmüş olacaklar.”


KAĞIDA DÖKMEK
KALBİNE DÖKMEKTİR

Şehitler arasında tanıdığı isimler olduğuna değinen Küçük, çizim yaparken zorlandığını söylüyor ve ekliyor: “Bazı şehitlerin fotoğrafları damatlıkla, bazılarının çocuklarıyla... Şu an yanınızda olmayan ve dünya gözü ile bir daha göremeyeceğinizi bildiğiniz yakınınızı bir kâğıda döktüğünüzü düşünün. Kâğıda dökmek kalbine dökmektir, resim yapmak duyguların işidir çünkü. Mesela Halil Kantarcı benim hem abim hem de arkadaşımdı. Aynı sofrayı aynı hayali paylaştığımız biriydi. Başka bir şehidimizin oğlu yakın arkadaşımdı. Babasıyla birlikte şehit oldu, onları resmettik. Şehit Erkan Pala bir arkadaşımın kayınpederi, neler hissedersiniz? İşte onları hissettim. Çizdiğim resimleri babama göstermek istedim fakat bakmaya dayanamadı. Her biri baba, abi, kardeş, anne insanlar. Ruhları parıldıyor hepsinin. Hainler nasıl kıydılar hiç aklım almıyor, biz resimlerini çizmeye kıyamadık.”

Hep hayalimizdi

Kendini bildiğinden beri çizim yaptığını söyleyen Numan Noyan Küçük cami ve duvar halılarından etkilendiğini anlatıyor. Daha sonra profesyonel olarak da sanat eğitimi almış olan Küçük, farklı üniversitelerde psikoloji, sosyoloji ve iletişim alanlarında eğitim almış. Cumhurbaşkanlığı’nın teklifiyle projeye başladıklarını söyleyen Küçük, “Milli değerleri sanatımızla ifade etmek her zaman hayalimizdi” diyor.

#Karakalem
#Çizim
7 yıl önce