|

L'Oreal'in varisine vasi atanacak

00:00 - 18/10/2011 Salı
Güncelleme: 23:45 - 17/10/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
L'Oreal'in varisine vasi atanacak
L'Oreal'in varisine vasi atanacak

Paris'teki mahkemenin kararı uyarınca kozmetik ürün devi L'Oreal'in varisi Liliane Bettencourt, "20 milyar dolar olarak tahmin edilen aile servetini yönetebilecek aklî sağlığa sahip olmadığı gerekçesiyle", aile üyelerinin vesayeti altına alınacak.

Fransız medyası mahkemeyle ilgili haberlerini, Liliane Bettencourt'un bunama ve Alzheimer hastalığından muzdarip olduğuna dair gizli doktor raporlarına dayandırıyor. Karar, Bettencourt'un L'Oreal şirketindeki yüzde 30 oranındaki hisseleri dahil, serveti ve gelirlerinin, kızı Françoise Meyers-Bettencourt ve çocuklarınca yönetileceği anlamını taşıyor.

Geçen yaz, anne ve kızı arasındaki anlaşmazlık yeniden alevlenmiş, Bettencourt'un vergi kaçırdığı, iktidardaki Halk Hareketi Birliği üyelerine yasadışı mali destek sağladığı iddiaları ortaya atılmış, Bettencourt iddiaları yalanlamakla birlikte soruşturma başlatılmıştı. Bu sırada anne Bettencourt, "kızının psikolojik yardıma ihtiyacı olduğunu" öne sürmüştü. Ağustos ayı sonunda Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bir gazetede yayımlanan ve 2007 seçim kampanyası sırasında Liliane Bettencourt'un kendisine nakit para verdiği yolundaki haberleri yalanlamıştı.

13 yıl önce