|

Mandela'ya huzurevinden BOYALI JEST

Nelson Mandela'nın 93. yaş günü yalnızca kendi ülkesinde değil, Keçiören Belediyesi Huzurevi'nde de kutlandı. 10 ülkenin büyükelçi ve müsteşarları üzerinde Mandela'nın resminin bulunduğu pastayı, huzurevinin en yaşlı iki üyesiyle birlikte kesip duvarları boyadı.

Aa
00:00 - 19/07/2011 Salı
Güncelleme: 00:12 - 19/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Mandela'ya huzurevinden BOYALI JEST
Mandela'ya huzurevinden BOYALI JEST

Nelson Mandela'nın 93. doğum günü dolayısıyla toplumsal savunuculuk alanında çalıştığı 67 yılı temsilen, 10 ülkenin büyükelçisi, 67 dakikalarını Keçiören Belediyesi Huzurevi'nde geçirdi.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, BM Türkiye Temsilciliği ve Keçiören Belediyesi, Güney Afrika'nın demokratik yollardan seçilen ilk kurucu devlet başkanı olan ve yaşamının 67 yılını insanlığa hizmetle geçiren Mandela Nelson Mandela'nın 93. doğum günü dolayısıyla anma programı düzenledi.

67 DAKİKANI AYIR

Etkinliğin açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, BM Genel Kurulu'nun 2009 yılında aldığı kararla Mandela'nın doğum günü olan 18 Temmuz'u, barış ve özgürlük kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Uluslararası Nelson Mandela Günü ilan ettiğini hatırlattı. Ak, Mandela'nın 67 yılını insanlığa hizmetle geçirdiğini ve bu nedenle dünyanın her yerinde birçok kişinin bugün 67 dakikasını, başkaları için yapacağı sosyal faaliyetlere ayırdığını dile getirdi.

Mandela'nın herkese, 'sıradan biri olduğunu' söylediğini, ancak onun çok olağanüstü şeyler başaran bir insan olduğunu söyleyen ve etkinliğe BM adına katılan FAO Türkiye temsilcisi Mustafa Sinaceur, 'Onun yaptığı fedakarlıklar, sadece kendi ülkesi Güney Afrika'nın değil tüm dünyanın daha iyi bir yer olmasına katkıda bulundu' dedi.

OLAĞANÜSTÜ İŞLERİN ADAMI

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Tebogo Seokolo da 18 Temmuz'un insanlık için özel bir gün olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, FAO Türkiye Temsilcisi Sinaceur ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Seokolo, Macaristan, Etiyopya, Gambiya, Bosna-Hersek, Bangladeş, İsveç, İsviçre, Filipinler ve İrlanda'nın Ankara büyükelçileri ile büyükelçilik müsteşarları beyaz önlükler giyip, Huzurevi'nin yemekhanesindeki duvarın bir kısmını boyadılar. Büyükelçilerin, duvarı boyarken neşeli oldukları görüldü. Bazı büyükelçilik yetkilileri, 'Diğer duvarları da boyamalıyız' diyerek birbirlerine şaka yaptı.



13 yıl önce