|

Meslek lisesinden tıp fakültesine

Kütahya'da meslek lisesi mezunu Nuriye Kalkmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmayı başardı. 'Dedemin doktor torunu olmak istiyordum' diyen Kalkmaz, meslek liselilere hedeflerini belirlemelerini ve düzenli çalışmayı tavsiye etti.

Yeni Şafak
10:07 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 10:18 - 22/08/2017 Salı
AA
Meslek lisesi öğrencisi tıp fakültesini kazandı.
Meslek lisesi öğrencisi tıp fakültesini kazandı.

Kütahya'da meslek lisesi mezunu Nuriye Kalkmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

LYS sonuçlarına göre ülke genelinde 1001. sırada yer alan Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu Kalkmaz, kazandığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine kaydını yaptırdı. Kalkmaz, mezun olduğu lisenin müdürü Kezban Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile bir araya geldi.

Dülger, Kütahya'da, üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşen tüm öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

'Dedemin doktor torunu olmak istiyordum'

Kalkmaz ise üniversite sınavlarında başarılı olmasında emeği geçen öğretmenlerine teşekkür etti. Babasının kendisinin dışında 3 kardeşini de okutmak için gece gündüz çalıştığını belirten Kalkmaz, şunları kaydetti:

  • "Hayalimde hep beyaz önlük giymek vardı. Dedemin doktor torunu olmak istiyordum. Lisedeyken herkes bana meslek lisesinden doktor olamayacağımı, burada okuyanlardan iyi bir meslek sahibi çıkmayacağını söylüyordu. Sonuçta da böyle bir başarı geldi. Bu başarımla örnek olacağım yüzlerce meslek liseli arkadaşım var. Onlara tavsiyem, hedeflerini belirlesinler ve çalışmayı bırakmasınlar."
#Hacettepe Tıp Fakültesi
#Meslek lisesi
#Kütahya
#doktor
#tıp
#LYS
7 yıl önce