|

Modern Talking’de kariyer yaptım

80’li yıllara damgasını vurmuş, dünyaca ünlü hangi gruplar vardı diye sorulsa hiç şüphesiz ki “Modern Talking” ismi en öne çıkar. İki kere dağılıp tekrar bir araya gelen grup artık yok ama efsanesi grubun yıldızı Thomas Anders ile devam ediyor. Hatırı sayılır bir küçük serveti olan Andreas’ın  hayatı dışarıdan bakıldığında lunaparkı andırıyor ama kendisi acaba sürekli korku tünelinde mi?

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:01 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Thomas Andreas dünyaca ünlü Modern Talking grubunu 1984 yılında Diether Bohlen ile birlikte kurdular.Grup, müzik hayatına başlar başlamaz adeta bir kasırga gibi esmeye başladı. Tüm zamanların en popüler Alman grubu olan Modern Talking herkesin aşina olduğu “You're My Heart, You're My Soul” adlı şarkı ile 35 ülkenin müzik listelerinde bir numaraya yerleşti.Dünya çapında 120 milyonluk dudak uçuklatan bir satış rakamına ulaşan grup üyeleri şu anda kaç ödülü olduğunu bilmiyor bile...



Ancak müziği ile adeta yeri göğü inleten ikilinin arası sürekli bozuluyordu. Thomas Anders ve Diether Bohlen artık o kadar zıtlaşmaya başlamıştı ki grup ayrılma kararı aldı. Bir küs bir barışık derken 2011'de “Yüzde Yüz Thomas” kitabını çıkaran müzisyen yaşamına ve gruba dair tüm merak edilenleri öylesine açık bir şekilde ifade etti ki adeta şok etkisi yarattı. İlk eşinin grupta yer almak istemesi sonucu Bohlen ile anlaşamamasının grubu bitirdiğinden tutunda, onun için aklından zoru var demeye kadar cüret etmişti kitabında. Dışarıdan sürekli imrenilen bir hayatı olan Andreas, kendi kalemi ile anlatmıştı yaşadığı tüm zorlukları ve sancılı süreçlerini...



Thomas Anders filmlerde - dizilerde başrol oynadı, yarışmalara katıldı, televizyon program yapımcılığı yaptı, hiç durmadan üretti ve üretmeye de devam ediyor. Passion Turca organizasyonu ile yıllar sonra Türkiye'ye gelen sanatçı oldukça heyecanlı ve mutluydu. Dün İstanbul Cemal Reşit Rey'de sahne alan Thomas Anders, böylelikle CRR'nin sezon kapanış konserini de gerçekleştirmiş oldu. Hayranları tarafından coşkuyla karşılanan efsane yıldızla dünden bugüne hikayesini konuştuk.



Dünyaya adınızı altın harflerle yazdırdınız ve hep merak edilen bir star oldunuz geriye dönüp baktığınızda en büyük “keşke”niz nedir?

Sanırım bir şeyler için keşke demek haksızlık olurdu. Çok şanslıydım ve hayatımda bugüne kadar harika anlar yaşadım. Bu yüzden bir keşkem yok.



HİÇ PİŞMAN OLMADIM


Bir tercih hakkınız olsa Modern Talking grubu mu bireysel müzik mi?

Modern Talking ile büyük bir kariyer yaptım, O yüzden bunu söylemek gereksiz.



Modern Talking grubundaki ortağınız Diether Bohlen hayatınızın dönüm noktası diyebilir miyiz?

Hayır, Dieter Bohlen kariyerimin önemli bir parçasıydı, hayatımın değil.



Hayatınızı yazdığınız kitabınızda çok cesur itiraflarınız vardı. Adeta yer yerinden oynadı. Sonra pişman oldunuz mu?

Pişman olan bir insan değilim çünkü kararlarımı açık bir zihinle vermeye çalışıyorum düşüncesizce değil.





KİMSE GENÇ ÖLMEK İSTEMİYOR


Grubu bitirme sebebini kitabınızdan okuduk, yazılanlar çizilenler malum ama ilk ağızdan duymak isteriz. Grup neden dağıldı?

Dieter ve ben zıt karakterleriz, Ying ve Yang gibi. Eski partnerimle geçinmek çok da kolay değildi bir çeşit çift gibi, bir büyüsü vardı ama tüm hayat boyu sürdürecek kadar güçlü değildi.



Tanımayanlar İçin Thomas Anders


Oyunculuk kariyerinde önemli film ve dizilerde başrol aldı.



Gençlik sizin için vazgeçilmez bir tutku. Yaş almaya başladıkça dünyaya bakışınız nasıl değişiyor?

Yaşlanmak hayatın bir parçası bir çok insan kabul etmese de... Çevremdeki birçok insanın “yaşlanmak istemiyorum” dediğini duyuyorum ama hiçbiri genç de ölmek istemiyor. Kendi tarzınla yaşlanmak bir çeşit mücadele. Yaşıma göre fit ve iyi durmaya çalışıyorum benim için önemli olan bu...



Türkiye'de o kadar seviliyorsunuz ki “Modern Talking Türkiye» adı ile hala interaktif bir siteniz ve fan clubleriniz var. Biten bir grup için bu sevgi seli ne hissettiriyor?

Yıllar sonra hala bu işin içinde kalabilmek insanların ve hayranlarımın beni sevmesi ve desteklemeye çalışması, beni çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor.



TÜRKİYE HARİKA BİR ÜLKE


Tüm Avrupa olduğu gibi Türkiye'de sizi çok seviyor. Ancak tüm kariyerinizde boyunca Türkiye'ye niçin az geldiniz?

Aslında özel şovlarım dahil olmak üzere sık bulundum. Sanırım 1o'dan fazla (gülüyor). Ibaza'da bir evim var. Bu yüzden tatillerimin çoğunu orada geçiriyorum.



Eurovision sizin kariyerinizde önemli bir yere sahip. Bu yıl Eurovision yine çok konuşuldu. Üstelik ABD ile 3 kıtaya yayıldı. Değişen
zamanla birlikte Eurovision'u nasıl buluyorsunuz?

The ESC hala dünya çapındaki en önemli yarışmalardan biri. Gençliğim boyunca farklı kültürlerin ve müzik stillerinin bir yansımasıydı. Bugün ise her ülke dünya ana akım müzik trendine uygun aynı benzer soundları denemeye çalışıyor.



ALMANYA'DAKİ TÜRKLER BAĞ KURAMIYOR


Türkiye'yi çok sevdiğinizi biliyorum hatta Türkiye'nin Eurovision'da ev sahibi olduğu yıl Almanya adına puanları verirken Türkiye bayraklı gözlükler takmıştınız ve bu adeta olay olmuştu. Sizin için Türkiye ne ifade ediyor?

Türkiye sıcak kalpli insanlarıyla harika bir ülke. Almanya'da milyonlarca Türk yaşıyor. Tekrar tekrar İstanbul'a gelmeyi istiyorum.



80'li yıllarda Almanya'ya göç eden çok sayıda Türk aile vardı. Bu aileler şimdi 3. kuşaklarını yetiştiriyor. Türklerin Almanya'daki yeri nerede sizce? Hala ülkeye uyum sorunu olduğunu düşünüyor musunuz?

Maalesef bazıları sosyal hayatla ve Almanlar ile bağ kurmadan yaşıyor. Almanca bile konuşmuyorlar. Bence bu zor bir yaşam. Eğer başka bir ülkeye gitseydim, onun bir parçası olmaya çalışırdım. Gelecek vizyonu için bu gerekli ama bu köklerimi unutacağım anlamına da gelmiyor tabii. Köklerimiz çok önemli.



HİT ŞARKI ÇIKARMAK GERÇEKTEN ZOR


Müziğinize dönecek olursak müzik tarihine işlenmiş çok sayıda hit şarkılarınız var. Artık hit şarkı çıkarmak daha mı zor?

Hit şarkı çıkarmak gerçekten artık zor ve her zaman zor olacak. Müzisyenler daima en iyisini yapmaya çalışıyor. Bu bir tat yakalama meselesi gibi...


#Modern Talking’
8 yıl önce