|

Müezzinoğlu: Sağlıklı yaşam bir hayat tarzı olacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tvnet'e konuk olarak katıldı. Bakan Müezzinoğlu, kanser ve tütünle ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsederek, bu çalışmalar kapsamında akciğer kanserine yakalanma oranlarının yüzde 8 düşürüldüğünü söyledi. Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının özlük haklarına da değinerek; sağlıkçıların özlük haklarının matematiksel bir karşılığı olmayacağını belirtti.

Yeni Şafak
18:02 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:03 - 30/03/2016 Çarşamba

Ahmet Rıfat Albuz'un Tvnet'te bu akşam ağırladığı isim Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu. Mehmet Müezzinoğlu programda gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Sağlıklı yaşamın bir yaşam tarzı haline getirilmesi için mücadele ettiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu bu konuda tütün ve kanserle ilgili önemli adımlar attıklarını belirtti. Doğu'da yapılan sağlık çalışmaları ile ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Silahın ve ateşin olmadığı her yerde halkımızın yanındayız. Doğu ve Güneydoğu'daki personelimizin sayısını arttırdık

. Aile sağlığı merkezlerini daha korunaklı yerlere taşıdık" diye kaydetti.



Kanserle ve tütünle mücadeleye devam


Kanserle ilgili yaptıkları çalışmalarda Türkiye'nin Dünya'dan da takdir gördüğünü söyleyen Bakan Müezzinoğlu, "İzmir'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilmiş bir merkezimiz var. Kanserle mücadelede 200'e yakın erken tanı merkezimiz var. Mobil sistemimiz var. Erkeklerde göğüs kadınlarda akciğer kanseri çok fazla görülüyor. Dünyanın ödül verdiği tütünle mücadelede en iyi ülke olduk. Bu konudaki eylem planlarımızı daha da genişleteceğiz. Çalışmalarda akciğer kanserinde yüzde 8 düşüşü başardık. Niye? Tiryakilerin oranını yüzde 31'den yüzde 26'ya düşürdük. Bakın burada tüm vatandaşlarımıza 3 konu başlığı söyleyeceğim Kanser, kronik hastalıklar ve kalp. Bu 3 korktuğumuz hastalığın temel sebebi; kötü alışkanlık, sağlıksız beslenme ve obezite, hareketsizlik.. Önümüzdeki 5 yılda sağlıklı yaşamı bir hayat tarzı haline getireceğiz. Kendimizi sağlıklı bir toplum yapacağız" dedi.



Sağlık sektöründe en önemlisi manevi tatmindir


Sağlık çalışanlarının özlük hakları ile ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu diğer Bakanlıklar ile bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı:



"Öncelikle her meslek öyledir ama sağlık hizmeti çok farklıdır. Bunun matematiksel bir özlük hakkı değerlendirmesi olmaz. Gecenin 2'sinde tedaviye ihtiyacı olanların hesabı olmaz. Bizim için sağlık çalışanlarının en büyük tatmini manevi tatmindir. Hastanın şükranıdır, teşekkürüdür, duasıdır. Biz de Hükümet olarak sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu konu ile ilgili çalışmalarımıza diğer Bakanlıklar ile devam ediyoruz. Sağlık sektörünün emekli vatandaşlarının koşullarını daha iyi yerlere taşıdık. Sağlıkta yıpranma konusunda düzenleme yaptık. Biz özellikle 24 saat hizmet veriyoruz. Dolayısıyla nöbet sistemini göz önünde bulundurarak yıpranma payı koyduk. Biz mesleğini severek yapan meslek mensuplarıyız. Onurla şerefle mesleğini yapmak bizim için en önemlisidir.



İnşallah Allah bu ülkeye imkanlar versin. Teşekkür ediyorum yayınınız için"







#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Tvnet
#kanser
#sigara
#tütün
#obezite
#sağlıklı yaşam
8 yıl önce