|

Mustafa Akkad ölümünün 10. yılında anıldı

Çağrı ve Ömer Muhtar filmlerinin yönetmeni Mustafa Akkad, vefatının 10. Yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikle anıldı.

Yeni Şafak
15:51 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 12/11/2015 Perşembe
AA

Çağrı ve Ömer Muhtar filmlerinin yönetmeni Mustafa Akkad, vefatının 10. Yılı dolayısıyla düzenlenen anma etkinliğiyle anıldı.



Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen programa katılan Abdülkerim Akkad, amcasının oğlu Mustafa Akkad'ın sinema yolculuğu hakkında bilgi verdi.



Sinema tarihine önemli filmler armağan eden Akkad'ın Türkiye'de anılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Abdülkerim Akkad, "Daha lise yıllarında iken büyük bir hayali vardı. Büyük filmler çevirmek, sinema filmlerinde oynamak ve en önemlisi İslam alemine büyük bir mesaj taşımak istiyordu" dedi.



Mustafa Akkad'ın Suriye'nin Halep şehrinden Amerika'ya gitmesine babasının pek sıcak bakmadığını, ancak Maraş asıllı annesinin ona inandığını belirten Akkad, şunları söyledi:



"Annesi ona dedi ki, 'Madem sen sanat aşığısın, sanata büyük bir iştiyakla sarılmak istiyorsun. Bu yolda ilerlemek istiyorsan bunu akidene sarılarak, dinine hizmet ederek amacını gerçekleştirebilirsin.' Annesi bu şartlarda izin verdi. O da Los Angeles'a giderek hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bütün zorluklara rağmen filmler yaptı. Karşısına büyük engeller çıktı ancak o yılmadı. Allah yardım etti ve filmlerini gerçekleştirdi.”



Mustafa Akkad'ın şüpheli bir saldırıya kurban gittiğini ifade eden Akkad, "O, İslam alemine büyük bir mesajı ulaştırmak istiyordu. Ancak onu öldürmek isteyenler zannettiler ki, ondan kurtularak Çağrı'nın, Er Risale'nin, Ömer Muhtar'ın verdiği mesajın önüne geçecekler. Ama olmadı. İnşallah içinizden birileri onun hayalini gerçekleştirecektir" diye konuştu.



#Mustafa Akkad
#Çağrı
#Ömer Muhtar
#sinema
8 yıl önce