|

Mutlu etmek için sevgi ile ördüler

Rize Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği üyeleri ve bir grup anne, "Kansere İnat, Saçına Renk Kat" projesi kapsamında kanserle mücadele eden çocuklara destek amacıyla renkli bereler örüyor.

Yeni Şafak
16:55 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:05 - 3/02/2016 Çarşamba
AA

Kanserle Dans Derneği'nin organize ettiği etkinlik kapsamında Rize'de bir araya gelen dernek üyesi kadın ve gönüllüler, ördükleri berelere renkli ipliklerle saç takarak boncuklar ve tokalar yardımıyla şekillendiriyor. Yaklaşık 20 gündür dernek binasında bir araya gelerek her gün bir saatlerini kanserli çocuklar için peruk ve bere örmeye ayıran kadınlar, çalışmanın tamamlanmasının ardından hazırladıkları ürünleri çocuklara dağıtılmak üzere Kanserle Dans Derneği'ne gönderecek.



Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de başlatılan önemli bir kampanyaya Rize'de farkındalık kazandırmak için destek verdiklerini söyledi. Kanserle mücadele eden çocuklara karşı yürütülen değerli bir çalışma olduğunu ifade eden Cerrahoğlu, "Kampanya kapsamında erkek ve kız çocukları için renkli bereler örüyoruz. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Kanser tedavisinde maalesef saçlar dökülüyor. Kız çocuklarının berelerine özellikle saç eklemeye çalıştık. Özellikle biraz daha renklendirerek toka ve boncuk ekledik. Bir nebze olsun saçlarını unutturmak istedik" dedi.



Cerrahoğlu, çocukların mutluluğu her zaman hak ettiklerini vurgulayarak, "Çocuklarımızın, şapkalarını aldıklarında yüzlerindeki ufak bir tebessüm bizleri çok mutlu edecek. Biz Rize'de başlattık ama bütün arkadaşların bunu bir nokta olarak görmelerini istiyoruz. Bu noktayı birlikte büyütebiliriz" diye konuştu.



Projeye destek veren kadınlar ise anlamlı çalışmanın içerisinde yer almanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

#Rize
#Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği
#kanser
#çocuk
#destek
#kansere inat
#saçına renk kat
8 yıl önce