|

Müzelerde yeni sezon heyecanı

Yeni sanat sezonu için geri sayım başladı. İstanbul'daki müze ve galerilerin programı belli oldu. Şehrin dört bir yanındaki sanat durakları, sezonun ilk bölümünde "İyi Bir Komşu" temasıyla düzenlenecek 15. İstanbul Bienali'ne ev sahipliği yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 03:36 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Müzelerde yeni sezon heyecanı
Müzelerde yeni sezon heyecanı

Ağustos'un gelmesiyle kültür sanat sezonunda yeni dönem hazırlıkları başladı. Sanatseverlerin merakla beklediği yeni sezondaİstanbul'daki müze ve galerin programları da belli olmaya başladı. Bu yıl sanatseverleri karşılayacak en büyük etkinli 32 ülkeden 55 sanatçıyı ağırlayacak 15. İstanbul Bienali. 16 Eylül'de "İyi bir Komşu" temasıyla düzenlenecek bienal, şehrin altı noktasında gerçekleşecek. İstanbul'daki birçok müze ve galeri de sezonun ilk bölümünde bienal mekanı olarak faaliyet gösterecek ve bienale parelel sergi ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

HEM BİENAL HEM SERGİ

İstanbul Modern, Pera Müzesi, Arter gibi sanat durakları kapılarını bienal ile açacak. İstanbul Modern, bienalin ana mekanlarından biri. Müzenin alt katı bienale ev sahipiliği yaparken üst kat ise daimi sergi "Sanatçı ve Koleksiyon" ile ziyaretçileri ağırlayacak. Pera Müzesi de bienal mekanları arasında. Kasım sonuna dek bienale ev sahipliği yapacak.


ARTER KAF DAĞI'NIN ARDINDA

Görme Biçimleri ile sezona damga vuran Arter; yeni sezonda bienale paralel olarak CANAN'ı ağırlamaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü Nazlı Gürlek'in yaptığı "Kaf Dağı'nın Ardında" sergisi sanatçının mevcut ve yeni yapıtlarını bir araya getiriyor. Sadberk Hanım Müzesi ise koleksiyonundan hazırlanacak Kütahya Çini ve Seramik Koleksiyonu sergisini ziyaretçilerle buluşturacak.


Yeni bir dünya hazırlığında

Sezonun merakla beklenen sergilerinden birisi ise Sabancı Müzesi'ndeki Ai Weiwei sergisi. 12 Eylül'de açılacak sergide sanatçının çalışmalarından geniş bir seçki ve yeni işleri sunulacak. Borusan Contemporary ise 16 Eylül’de açılacak iki sergiyle sezona başlayacak. İlki Diana Thater’ın soyu tükenmekte olan hayvanları tehdit eden kaçak avcılığa baktığı A Runaway World - Kaçak Dünya.İkincisi ise küratörlüğünü Necmi Sönmez’in yaptığı, Oktay Rifat’tan aldığı ilhamla çağdaş sanatın farklı deneylerini bir araya getirecek "Ağaç, Gölge, Deniz, Ay."

#Kültür Sanat
#Ai Weiwei
#Bienal
7 yıl önce