|

Nadir eserler taşınıyor

Sadece Millet Kütüphanesi'nde bulunan tek nüsha el yazması eserler, bina hasara uğradığı için Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne taşınıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 11/10/1999 Pazartesi
Güncelleme: 11:26 - 15/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İSTANBUL- Fatih Millet Kütüphanesi'nde bulunan ve çoğu dünyadaki tek nüsha olan el yazması 30 bin matbu eser, kütüphanenin 17 Ağustos'ta yaşanan depremde aldığı ağır hasar nedeniyle, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne taşınacak. Kurulan en son Osmanlı vakıf kütüphanesi olarak bilinen Millet Kütüphanesi'nin hemen hemen tüm kubbelerinde, depolarında ve okuma salonlarında tehlikeli çatlaklar var. Yapılan incelemeler sonucunda "kullanılamaz" raporu verilen Millet Kütüphanesi, onarımı tamamlanana kadar kapatıldı. Kütüphanede yeralan matbu eserlerin, bina yeniden hizmete açılana kadar Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde okuyucuya sunulması planlanıyor.

Çalınma ve kaybolma riski var

Millet Kütüphanesi'nde bulunan el yazması eserlerin Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne aktarma sürecinde el yazması değerli eserlerin kaybolma ve çalınma gibi ihtimaller her iki kütüphane görevlilerini de huzursuz ediyor. Değerli eserlerin hangi usullerle taşınacağının henüz belli olmadığını belirten yetkililer, buradaki eserlerin özenle taşınması gerektiğini, taşınma sırasında altın yaldızlı ve ciltli kitapların ancak hassasiyetle taşınması gerektiğini, güvenliğin daha da önemli bir sorun olduğuna değiniyorlar. ------- Geri OKU ------------------





 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce