|

NASA'da sabotaj ve şaibe bulutları

NASA, sabotaj ve astronotlara dair çeşitli iddialarla çalkalanıyor. Son olarak, uzay istasyonuna gönderilecek bir bilgisayarın kabloları kesilirken, astronotların da uçuşa alkollü çıktıkları öne sürüldü

Cape Canaveral
00:00 - 28/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 28/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
NASA'da sabotaj ve şaibe bulutları
NASA'da sabotaj ve şaibe bulutları

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, sabotaj ve astronatlarla ilgili ahlak-dışı iddialarla çalkalanıyor. NASA, uzay mekiği ile uluslararası uzay istasyonuna gönderilecek bir bilgisayarın kablolarının bilerek ve isteyerek kesildiği iddiasıyla soruşturma açtı. Uzay Operasyonları Müdürü Bill Gerstenmaier, sabotajı NASA'ya ihaleyle iş yapan bir firmanın kimliği açıklanmayan bir çalışanının yaptığını söyledi. Gerstenmaier, aynı işçinin başka bir bilgisayara da zarar verdiğini, ama ikinci bilgisayarın uzay mekiğine gönderilecek bilgisayarlar arasında olmadığını bildirdi. Gerstenmaier, sabotajın hangi şirkette ve nerede yapıldığını açıklamadı. NASA'nın, bilgisayarı tamir ederek, 7 Ağustos'ta uçacak uzay mekiği Endeavour'a yetiştirmeye çalıştığı bildirildi.

SARHOŞ ASTRONOTLAR

Öte yandan astronotlar arasındaki aşk üçgeninde bir kadın astronotun rakibesine saldırması ve tutuklanmasıyla başlayan garip olaylar zincirine son olarak, Aviation Week&Space dergisinin, astronotların uçuşa alkollü çıktığı iddiası eklendi. Derginin bir NASA içinde yapılan bir soruşturma raporuna dayanarak web sitesinde verdiği haberde, en az iki kez astronotlara sarhoş uçma izni verildiği ve başka astronotlara da güvenlik riski oluşturacak kadar çok içkili oldukları uyarısı yapıldığı iddia edildi.


Astronotlar arasında kıskançlık histerisi

NASA, aşk üçgeni skandalında hakkında adam kaçırma ile hırsızlık ve saldırıdan dava açılan Lisa Nowak adlı astronotu görevden aldıktan sonra, astronotların davranışlarıyla ilgili bir iç soruşturma başlatmıştı. Discovery uzay mekiğinin eski astronotu Nowak, şubat başında, her ikisi de evli olmasına

karşın birlikte olduğu William Oefelein adlı astronotla ilişkisi bulunduğundan şüphelendiği Amerikan Hava Kuvvetleri subayı Colleen Shipman'a “haddini bildirmek” amacıyla Texas'tan Florida'ya 1500 km yol kat etmişti. Nowak, eylülde yargıç karşısına çıkacak.




17 yıl önce