|

Ney beni iyileştirdi

Çocukluğu boyunca konuşma sorunu yaşayan Burak Malçok'un hayatı ney ile tanışınca değişti. Neyin derin sesiyle iyileştiğini söyleyen Malçok, Saklı Nefes adıyla bir de albüm çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:18 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
Saklı Nefes albümüne Umay Umay, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan gibi ünlü isimler de konuk sanatçı olarak yer aldı.
Saklı Nefes albümüne Umay Umay, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan gibi ünlü isimler de konuk sanatçı olarak yer aldı.

Burak Malçok çocukluk hayatı boyunca konuşma problemi yaşadı. Bu problemin üstesinden öğrenciliği boyunca da gelemedi.


Bir gün televizyonda duyduğu ney sesi onu derinden etkilendi. Böylece ney serüveni başladı.



HEYECANIM BENİ BUGÜNE TAŞIDI

Yolu sonralardan Mercan Dede ile kesişti. Sanatçının henüz lise yıllarındaki Malçok'u yüreklendirmesiyle birlikte neyle profesyonel olarak ilgilenmeye başladı. Konuşması günden güne iyiye gitti. Üniversitede de Klasik Türk Musikisi eğitimi aldı, ney metodları üzerinde analizler yaptı. Ve yıllar sonra hayali gerçek oldu. “Kalbimdeki heyecan ve art niyetsiz istek beni bugüne taşıdı” diyen sanatçı şimdi tamamı kendi bestelerinden oluşan 'Saklı Nefes' albümüyle müzik dünyasına adımını attı.





DERDİM BANA DERMANMIŞ

Albüm, Borusan Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Hamedi'nin desteğiyle 'Onearth Records' tarafından raflardaki yerini aldı. “Siz bir şeyi sadece mutlu olduğunuz haliniz için kalpten istiyorsanız yaradan da isteğinizi karşınıza çıkartıyor” diyen sanatçı Saklı Nefes'ini şu sözlerle anlattı: “Bu albüm, doğduğum andan itibaren kalbimde biriken ve kimseye açmadığım zamanların, dile düşmeyen anların müzikle vücut bulmaya çalışmasıdır. Niyazı Mısri Hazretleri'nin sözünü daha yeni hissetmeye başladım: ''Derman arardım derdime, derdim bana derman imiş.''


#Burak Malçok
#Ney
8 yıl önce