|

Obezite ameliyatı masum değil

Obezitenin son bulmasına yönelik ameliyatların tıbbi nedenler dışında estetik kaygılarla da yapıldığını söyleyen Prof. Özkan; nörolojik bozukluklar, yürüme güçlüğü ve ölüm riskine işaret etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 02:51 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Obezite ameliyatı masum değil
Obezite ameliyatı masum değil

Avrasya Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Özkan, obezitenin son yıllarda halk sağlığını tehdit eden hastalıklardan biri haline geldiğini söyledi. Türkiye’de obezite görülme oranının yüzde 30’a ulaştığına işaret eden Özkan; hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve stresli bir yaşamın obeziteye neden olduğunu kaydetti. Günümüzde estetik kaygılarla da ameliyatlar yapıldığına dikkat çeken Özkan, bunun sakıncalarına işaret etti.

MİDENİN DE AKLI VAR

Midenin beyin gibi düşünüp kararlar alan bir organ olduğunu anlatan Özkan şöyle dedi: “Mide akılsız bir organ değil. Sadece yeme organı olarak görmeyin. Vitaminler, mineraller, demir ve kalsiyum olan mide günde 2,5 litre salgı salar. Yarıdan çoğu alındığında bu fonksiyonlar kaybolur. Hastalar nörolojik bozukluklarla karşımıza gelir; yürüyemez, yemek yiyemez ve yatağa bağlı hale gelir. Tüp mide ameliyatlarından sonra önemli sonuçlardan birisi de ölümdür.”

#​Obezite
#Ameliyat
#Mide
7 yıl önce