|

Olumlu düşünmenin büyüsü

Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam vücut da sağlam kafada. Düşüncenin hücre faaliyetlerine etkisi yüksek. Devamlı gerilim yaşayanlarda vücuttaki koruyucu hücreler iş göremiyor ve hastalıkların oluşum şartları hızlanıyor. İyi bir beden sağlığına kavuşmanın alt yapılarından birini de olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak oluşturuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 5/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:34 - 4/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
AYŞENUR ASUMAN UĞUR
Düşünce molekülleri dışarıdan dahil olmuyor. İçeriden kendi düşünce gücümüz tarafından oluşturuluyor. Kötü düşüncelerden arınmak bu düşüncelerin yerlerine yeni, kaliteli ve olumlu düşünce üretmekle başlıyor. Hipnoterapist ve Metabolik Balans Uzmanı Dr. Halil İbrahim Erbıyık olumsuz düşüncelerimizin kaynağı ve bizde yarattığı tahribatları ve sağlığımızı nasıl etkilediği hakkında bilgi veriyor.  

Birinci açmaz

Geçmişi tekrar düzenlemeye çalışıyoruz. Halbuki geçmiş geçmişte kalmış ve olmuş bitmiştir. Üzerinde takılı kalmak saçmadır. Kalbe, şekere, tansiyona, bağışıklık sistemine beladır. Bağışıklık sistemi korku, kaygı, üzüntü ile çöker. Üzüntü gerçekle yüzleşmeyi ruhsal olarak reddetmek demektir. 

İkinci açmaz

Geleceği kurgulamaya çalışıyoruz. Olay henüz gerçekleşmemiş ve olayın nasıl geleceği şüphelidir. Daima koşuşturma, telaş ve endişe duymayla ömrünü geçirenler var. Akıllı insan, geçmiş ve gelecekte ömür tüketmez. Onlar şimdiyi yaşar. Şimdide keder yok. “An”lardan oluşan bugün, zamanı insanın ruhsal düşmanı olmaktan çıkarır. Yaşamın bugün bize vereceğinden memnun olmalı insan. 

Zihnini berrak tut

Kanserli hastaların verdiği izlenim ortak. Çok üzüldükleri bir hadisenin baskısından kurtulamayan, her an olayı hatırlayan, hadiseyi hatırlayınca içinde bir şey ürperen, negatif düşünceler imal eden, çılgın bir zihin söz konusu. Üzüntü geçici şok, endişeli günlerin etkileri hastada sessizce birikip, zaman içerisinde hastalık ve kansere davetiye gönderir. Bu birikim süreci dışarıdan tıbbi olarak durdurulamaz. Ancak şahsın kendisi becerebilirse durdurulabilir. Her olay, her düşünce, her deneyim kendimizi oluşturmamızda rol oynar. Depresyondaki kişiler sadece bağışıklık sistemini zayıflatmakla kalmayıp, kendi DNA’larının kendilerini yenileme kabiliyetini de zayıflatıyorlar. Zihin berraksa DNA tümöre gidişi engeller. Bedenin kanser ile savaşı, zekanın zeka ile savaşıdır. 

Sinirli olmanın etkileri

Sürekli sinirli olmaktan şikayet eden hastaların beyin ve böbrek üstü bezinde adrenalin ve noradrenalin yüksek bulunuyor. İlaç tedavisi ile ruhi hastalık belirtisi ortadan kalktı diyelim. Altında yatan sebep sürüyorken, yeni tetikleyici olaylarla yeni çöküntüler ortaya çıkacaktır. Beden ve zihin birlikte hareket eder. Onun için DNA kayıtlarını silmek lazım. 


Olumsuz düşünce kilo da aldırıyor

Korku, keder ve üzüntüsü olan insanın pankreası aşırı insülin salgılar. Pankreas yorulmuşsa insülin üretilemez. Şeker enerjiye dönüştürülemez ve şeker  yağa dönüşür. Kilo verilmek isteniyorsa, vücut ve yüz kasları kontrolde tutulmalıdır. Gerginlikler azaltılmalı ve neden çok yendiğinin bilincine varılmalıdır. Zayıflamış durum ve zayıf halde neler giyildiği hayal edilmelidir. 


İyileştirici mesaj

Bedendeki her hücre mesajları alır. Düşünce zaman ve mekanda eş zamanlı olarak etkilenir.  Rahim kanserli metastazı olan hasta  akıbetini beklerken “Taburcu olup memleketimde öleyim” dedikten sonra yıllarca sürdürebiliyor hayatını. Kişinin planlı bir tedavi olarak kendi içinde olumlu bir hava takınması önemlidir. İyileşmek isteyenler umut ve cesareti yakalamışlardır.


Doğadan kopmayın

Dışarıdaki hava nasıl olursa olsun, seninki hep bahar havası olsun. Çağdaş yaşam, doğa ile bağlarını kopartırsa ve hayat iç ritmini kaybederse hastalık gelir. Sağlıklı ve başarılı insanlar iyi uyuyan, gün içinde sakin kalabilen, acele, telaş etmeyen, yemeği ve işleri sükunetle yapanlardır.


Şans diye birşey yoktur

Kötü şansa inanmak hastalıktır. Şans diye birşey yoktur. Önce bütün istek, hayal, "keşke", "olsa"ların bir listesini çıkar. Hedeflerini ayrıntılarıyla yap. Müsbet söz, davranış düşünce için kalbini kin ve nefretten arındır.

#Dr. Halil İbrahim Erbıyık
#Kötü düşünce
#Kanser
9 yıl önce