|

Oyun yüzünden gözlerinden oldu

Çin'de ismi açıklanmayan 21 yaşındaki bir kadın, 1 hafta boyunca 8 saat aralıksız “Arena of Valor/Honour of Kings” oyunu oynamaktan gözünü kaybetti. Uzmanlar, uzun süre hareketsiz kalan kadının vücut kan dolaşımını bozduğunu ve bu nedenle gözünde büyük bir kanamaya neden olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
15:22 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:32 - 9/10/2017 Pazartesi
Diğer
Uzmanlar, bu oyunları “Elektronik eroin” olarak yorumluyor.
Uzmanlar, bu oyunları “Elektronik eroin” olarak yorumluyor.

Çin’in Guangdong bölgesindeki Dongguan kentinde yaşayan ismi açıklanmayan 21 yaşındaki kadının, son 1 haftadır “Arena of Valor/Honour of Kings” isimli oyunu oynamak için telefonunu elinden düşürmediği ve gün boyu hareket etmeden 8 saat aralıksız oyun oynaması sonucunda yaşadığı göz yorgunluğu nedeniyle görme yetisini kaybetti.


Vücut kan dolaşımını bozdu

Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, “Retinal arter makroanevrizması, genellikle doğuştan gelen bir hastalıktır. Gözünü kaybeden bu kadın, muhtemelen uzun süre hareketsiz kalarak oyunu oynadığı için vücudunun genel kan dolaşımını bozarak, zaten altyapıda da mevcut hastalığı tahrik etti. Büyük bir kanama sonucu da gözünü kaybetti. Yani bu durum olabilir. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, çok büyük bir performansla da kanama yaşayıp gözünü kaybedebilirdi” dedi.


#Arena of Valor/Honour of Kings
7 yıl önce