|

Öz çocuğu yok binlerce manevi çocuğu var

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren 85 yaşındaki emekli ebe Sabiha Öncel, 32 senelik meslek hayatında 3 bine yakın bebeğin dünyaya gelmesine tanıklık etti. Dünyaya getirdiği çocukların neredeyse 50 yaşına yaklaştıklarını söyleyen Öncel, hiç çocuğu olmadığı için 2 kız kardeşi evlat edindiğini ve 30 yıldır bakımlarını üstlendiğini ifade etti.

Yeni Şafak
13:57 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:57 - 28/04/2016 Perşembe
AA
Binlerce çocuğun dünyaya gelmesine vesile olan Sabiha Yücel, şimdi manevi çocuklarıyla vakit geçiriyor.
Binlerce çocuğun dünyaya gelmesine vesile olan Sabiha Yücel, şimdi manevi çocuklarıyla vakit geçiriyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşamını sürdüren ve annesi ölen 2 kız kardeşi 30 yıl önce evlat edinen 85 yaşındaki emekli ebe Sabiha Öncel, 32 senelik meslek hayatında 3 bine yakın bebeğin dünyaya gelmesine tanıklık etti.



İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Ebelik Bölümü'nden 1950 yılında mezun olan Öncel, yıllarca çeşitli illerdeki hastanelerde görev yaptı. Ebelik yaptığı dönemde hayatını anne adaylarına adayan Sabiha Öncel, unutamadığı anılarını paylaştı. İlçede Çarşı Mahallesi'nde yaşayan Öncel, ebeliğin çok güzel bir meslek olduğunu ifade etti.



'Bodrum'da göreve başladığımda elektrik yoktu'


Mesleğinin başından itibaren dünyaya getirdiği çocukların şimdilerde 50 yaşına yaklaştığını, mesleğinden 1982 yılında emekli olduğunu belirten Sabiha Öncel, şöyle konuştu:



"Bodrum'da sağlık ocağının açılmasına destek oldum. İzmir Behçet Uz Doğum Evi'ne tayinim çıkınca gitmedim ve serbest çalıştım. Doğumunda görev aldığım çocuklar 50 yaşında var. Ben Bodrum'a geldiğimde daha burada elektrik bile yoktu. O karanlıklarda çalıştım. Yerde doğum yaptırıyordum. Doğum gömleğimi giymeden doğum yaptırmazdım. Gece 3-5 doğum bile yaptırdığım oluyordu. Doktor yoktu, sağlıkçı yoktu. Hocalarımız bizi çok güzel yetiştirdi."



İki kız kardeşi evlat edindi


Çocuğun normal yöntemlerle dünyaya gelmesi gerektiğine işaret eden Öncel, bir kadının normal doğum yaptığında anne olmayı daha iyi öğrendiğini savundu. Sabiha Öncel, doğum yaptırdığı çocuklar arasında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ağabeyi Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon'un da olduğunu anlattı.



Çocuğu olmadığı için annesi ölen 2 kız kardeşi evlat edindiğini ve 30 yıldır bakımlarını üstlendiğini kaydeden Sabiha Öncel, meslek hayatı boyunca arasında yabancıların da olduğu 3 bine yakın çocuğun dünyaya gelmesine yardımcı olduğunu bildirdi.




#Sabiha Öncel
#İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi
#Ebelik
#Muğla
#Bodrum
8 yıl önce