|

'Petrol' beyazperde aktarıldı

Aa
00:00 - 4/01/2008 Cuma
Güncelleme: 12:56 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
'Petrol' beyazperde aktarıldı
'Petrol' beyazperde aktarıldı

Pulitzer ödüllü yazar Upton Sinclair'in1927'de yayımlanan "Petrol" adlı romanının beyazperde uyarlaması 15 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak.


Yapıtlarında kapitalizmin aksayan yönlerini işleyen ve sosyalizmi çözüm olarak gösteren Pulitzer ödüllü yazar Upton Sinclair'in, 1927 yılında yayımlanan "Petrol/Oil" adlı romanı, sinemaya uyarlandı. Romanı "Kan Dökülecek/There Will Be Blood"ismiyle beyazperdeye, "Magnolia" ve "Boogie Nights" adlı filmlerin özgün senaryolarıyla iki kez Oscar ödülüne aday gösterilen Paul Thomas Anderson taşıdı.




Senaryosunda, yapımcılığında ve yönetmenliğinde Paul Thomas Anderson imzası bulunan filmde, Daniel Day-Lewis, Paul Dano, Dillon Freasier, Mary Elizabeth Barrett, David Willis ve Kevin J. O'Connor kamera karşısına geçti.



Bütçesi 35 milyon Doları bulan film, 20. yüzyılın başlarında geçiyor. Aile çiftliği arazisinde petrol çıkartma haklarını almasıyla birlikte servetini hızla katlayan bir iş adamı (Daniel Day-Lewis) ile kısa sürede gelişip kalkınan kasabanın karizmatik genç rahibinin (Paul Dano) paralel öyküsü anlatılıyor.


16 yıl önce