|

Ruslar DiCaprio için gümüşlerini bağışlıyor

Rusya'da bir grup kadın gümüşlerini bağışlayarak, DiCaprio'ya yaklaşık 100 bin ruble değerinde alternatif Oscar heykelciği yaptırıyor. Söz konusu ödül, DiCaprio'nun Rus tarihindeki önemli isimleri canlandırmak istemesi üzerine hazırlanıyor.

Yeni Şafak
14:25 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Uzak Doğu Rusyası'ndan bir grup kadın, gümüş takılarını bağışlayarak aktör Leonarda DiCaprio'ya gümüşten Oscar heykelciği hediye etmek istiyor. Bağış kampanyasının, DiCaprio'nun Lenin, Putin ve Rasputin gibi Rus tarihinden karakterleri oynamayı istediğini söylemesiyle ilişkili olduğu belirtildi.



Ria Novosti'ye konuşan Yakutistan Bölgesi Devlet Kültür ve Sanat Enstitüsü'nden öğretmen Tatiana Egorova; “Yerli Oscar olacak küçük heykelin yapımı için malzeme toplamaya başladık. Şu anda ödül hazırlık aşamasında. Ödülün maddi değeri yaklaşık 100 bin ruble olacak. Halkımızdan birçok kadın ödülün yapılması için gümüşlerini bağışlıyor" dedi.







Projenin 'sinemanın insanları birleştirici bir güç' olduğunu göstermek amacıyla başlatıldığını belirten Yegorova, “Yakutistan bölgesel Rus sinemasının geliştiği yer. Burada birçok film çekiliyor. Sinemaya kayıtsız kalmayan insanlar olarak böyle bir ödül verme hakkına sahip olduğumuzu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.



Ödülün "Yakut Oscar" adı almayacağı ve daha sade bir isimle anılacağı belirtilirken, DiCaprio Oscar ödülünü alsa dahi bu ödül çalışmasının süreceği söyleniyor.





#Leonardo DiCaprio
#alternatif Oscar heykelciği
8 yıl önce