|

Sağlık Bakanlığı'ndan Cizre açıklaması

Sağlık Bakanlığı'ndan, Cizre'de gerçekleştirilen operasyon sonrasında açıklama yapılarak, "112 çağrı merkezimize ulaşan herhangi bir yardım talebi ve ihbar olmamıştır" denildi.

Yeni Şafak
12:24 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:49 - 8/02/2016 Pazartesi

Sağlık Bakanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde gerçekleşen operasyon sonrası açıklama yaptı. Konu ile ilgili olarak "Cizre konusunda 112 çağrı merkezimize ulaşan herhangi bir yardım talebi veya ihbar olmamıştır" denildi.



Tüm güvenlik ve sağlık önlemleri alındı


Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun sürdürüldüğü Şırnak'ın Cizre ilçesinde, tüm güvenlik ve sağlık önlemlerinin alındığı, yaralıların tahliye olamaması için hiçbir gerçekçi neden kalmadığı daha önce ifade edilmişti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Var olduğu iddia edilen yaralıların tahliyesinin yapılması için devlet olarak elden gelen tüm çaba şeffaf ve etkin bir şekilde gösterilmiştir" ifadesini kullanmıştı.



Ambulansların ulaşımının mayınlı tuzaklamalarla mümkün olmadığına dikkati çeken Müezzinoğlu, “Olay yerine 10 adet 112 ambulansı 30 kişilik sağlık ekibi, 1 adet helikopter ambulans, 1 adet uçak ambulans görevlendirilmiştir. Cizre Devlet Hastanesi, Şırnak Devlet Hastanesi bölge illerin devlet hastaneleri ve Ankara'daki merkez hastaneler hazır hale getirilmiştir" demişti.



Ambulanslar çukurlar nedeniyle sokağa giremiyor


İlçede Sağlık Bakanlığı'na ait diğer ambulanslar da yaralıların tahliyesi durumunda hızla bölgeye ulaşacak şekilde görevlerini sürdürüyor. Bunların yanı sıra zaman zaman bölgeye sevk edilen Şırnak ve Cizre belediyelerine ait ambulanslar da barikat ve çukurlar nedeniyle sokağa giremiyor.



10 terörist daha öldürüldü


Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda Cizre'de 10 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. İlçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 574 oldu.


#Sağlık Bakanlığı
#Cizre
#yardım
#talebi
#olmamıştır
#açıklama
8 yıl önce