|

Şahitliğe çağırıyorum

Gülçin Anmaç’ın ‘Nakkaşname’ sergisi Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde bugün açılıyor. Anmaç, “Bu sergi genel bir sanat yolculuğunu hatta hayat yolculuğunu anlatıyor. Sergiyi gezenler benim hayatıma, sanatıma şahitlik edebilecekler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:50 - 7/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kültür sanat sezonunu Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname adlı minyatür sergisi ile açıyor.
​Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kültür sanat sezonunu Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname adlı minyatür sergisi ile açıyor.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kültür sanat sezonunu Gülçin Anmaç’ın Nakkaşname adlı minyatür sergisi ile açıyor. Bugün sanatseverlerle buluşacak olan sergi 13 Kasım’a kadar görülebilecek. Tezhip ve minyatür sanatlarında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ile Geleneksel Türk El Sanatları Sanatkarı” onayına sahip olan Anmaç, 22 yıllık sanat hayatını bu sergi ile gözler önüne serecek. Sanat hayatı boyunca ürettiği eserleri bir bütünlük olsun diye sergi ile aynı isme sahip kitapta toplayan Anmaç’ın eserlerinden sadece 30 tanesi bu sergi ile görülebilecek. Kitap ise ücretsiz olarak sergi açılışında dağıtılacak. Minyatürlerinin her birinin farklı bir hikayeyi anlattığını söyleyen Anmaç, “Bu sergi genel bir sanat yolculuğunu hatta hayat yolculuğunu anlatıyor. Sergiyi gezenler benim hayatıma, sanatıma şahitlik edebilecekler” dedi.

ÇALIŞMALARIM BÜTÜNSEL

Sergi için uzun süre isim düşündükten sonra Nakkaşname isminde karar kıldığını anlatan Anmaç, “İsim sergi ile vücut buldu. Daha önce kullanılmamıştı. Yeni bir terim oldu. Bir nevi nakkaşın yazdıkları, mektupları, anlattıkları, hikayesi gibi vurgulamak istediğimiz. Benim yıllardır ne yaptığımı anlatan doğru bir isim oldu” ifadelerini kullandı. Sergilenen eserlerde tek bir obje yerine anlam yüklü hikayelerle dolu minyatürlerin olduğunu belirten Anmaç, “Çalışmalarımın bir hikayesi olsun istiyorum. Bazen bir kitabı bir minyatürde anlatıyorum. Bunun bir ön araştırma yapmam gerekiyor. Bütün Üsküdar’ı anlatacaksam üzerindeki 4 hanım sultan külliyesini de içine almam gerekiyor. Bunun ön çalışması yaklaşık bir ay sürüyor. Yapması daha uzun. Ama ne oluyor? Üsküdar’daki bütün eserleri tek bir minyatürde görebiliyoruz. Minyatür de zaten budur: Tek bir karede birçok şeyi anlatmaktır” şeklinde konuştu.

  • Farklı hikayeler bir arada
  • Minyatür sanatçısı Gülçin Anmaç’ın Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde bugün açılacak olan ‘Nakkaşname’ isimli sergisinde her biri ayrı hikayelerden oluşan 30 minyatür çalışması yer alıyor. Sanat hayatı ile bütünlük olabilmesi için bu zamana kadar yaptığı çalışmların birer örneklerini sergileyen Anmaç, “Farklı başlıklarda işlere yer vermek istedim. Yoksa başka türlü sanat hayatımı anlatamazdım. Hikayeler, efsaneler, şehirler ya da konulara bağlı çalıştığım minyatürler var. Belgesel çalışmaları için yaptığım eserler var" diye konuştu.
#Gülçin Anmaç
#Nakkaşname
7 yıl önce