|

Said Nursi'nin talebesi Abdullah Yeğin vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Cenab-ı Hakk'ın rahmetine kavuştu. Yeğin'in cenaze namazını bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakiben Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez kıldıracak.

Yeni Şafak
15:38 - 7/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:58 - 7/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin bir süredir hastanede tedavisi sürüyordu, 94 yaşında yaşamını yitirdi. Said-i Nursi'nin varislerinden olan Abdullah Yeğin, oy vermek için hasta yatağından kalkarak İstanbul'a gelmiş, hükümeti yıkma girişimlerinde bulunanlara karşı 17-25 Aralık sürecinde hükümete açık destek vermişti.



Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeğin'i telefonla arayarak hatrını sormuş bir süre sohbet etmişti. Yeğin'in cenaze namazını bugün ikindi namazına müteakiben Fatih Camii'nde Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez kıldıracak.



Abdullah Yeğin Kimdir?


Abdullah Yeğin, 1924 yılında Kastamonu'nun Araç ilçesinin Kıyan köyünde doğdu. Kastamonu'da orta mektepte okurken daha çocuk sayılacak yaşta, Bediüzzaman Said Nursi'yi tanıdı ve hemen ziyaretine gitti. Meyve Risalesi'nin Altıncı Mesele'sinde geçen “Muallimlerimiz Allah'tan bahsetmiyor. Bize Halıkımızı tanıttır" sualinin sahibidir. Bediüzzaman'ı ziyaret eden Yeğin, önce öğretmeni tarafından azarlandı. Hakkında soruşturma açıldı ve disiplin kuruluna verildi. Sorguya çekilerek ziyaret sebebi soruldu. O da dinini öğrenmek için gittiğini söyledi. Disiplin kurulu tarafından bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur'u tanıdıktan sonra ömrünü iman hizmetinde geçiren simalardan biridir.Bediüzzaman Said Nursi tarafından Urfa'da hizmet etmek üzere görevlendirilmiş, bundan sonra askerlik hizmeti hariç buradan hiç ayrılmamıştır. Ancak, Bediüzzaman'ın vefatından sonra Urfa'da kalmasına izin verilmemiştir. 23 Mart 1960 tarihinden sonra ülkemizin değişik beldelerinde iman hizmetini devam ettirmiştir.



#Abdullah Yeğin
#Said Nursi
8 yıl önce