|

Sarıkamış yolundalar

Sarıkamış Harekatı’nın 109. yıl dönümünde, Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gidecek binlerce genç, hafta sonu boyunca şehitleri anacak.

Mehmet Güney
04:00 - 6/01/2024 Cumartesi
Güncelleme: 01:32 - 6/01/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Özel Sarıkamış Treni, Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenecek “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı” için dün sabah başkentten uğurlandı. Yüzlerce genç, yolculuk sırasında şehitlere atfedilen türküleri seslendirdi. Sarıkamış şehitlerinin anısını ölümsüzleştirmek için öğrencilere plaket ve pul dağıtıldı. Ankara Lokman Hekim Üniversitesi’nde ebelik bölümü öğrencisi Berfin Hisar, ilk defa Sarıkamış Ekspresi ile yolculuk yaptığını söyleyerek “Bu raylarda tarih var.” dedi. Hisar, “Trendeki kompartımanımızda tüm şehit asker, öğretmenlerimiz ile 15 Temmuz şehitlerimiz için notlar hazırladık, isimlerini astık. Geçmişten günümüze tüm şehitlerimizi anıyoruz ” ifadelerini kullandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Ayşe Zengel de Sarıkamış’ı herkesin görmesi gerektiğini dile getirdi. Ankara Üniversite İlahiyat Fakültesi öğrencisi Rümeysa Babacan da Türk tarihini doğru bir şekilde öğrenmenin ve geleceği buna göre inşa etmenin önemine değindi.

‘ŞEHİTLİĞİ’ ANLATACAĞIM

Trende yer alan Kıbrıs gazisi Mehmet Erdoğmuş, şehit çocuğu olduğunu söyleyerek, “Babam Sarıkamış’ta araç kazası sonucu şehit oldu. Kabir orada kaldı. 2 yılda bir Sarıkamış’a giderek hem babamın kabrini hem de şehitlerimizi ziyaret ediyorum. Ben oraya gittiğim zaman gençlere buranın önemini anlatıyorum. Oralar tiyatro sahnesi değil. Ben yaralandığımda Adana’ya kadar sedyeyle geldim. Bu trende de Sarıkamış’a giden gençlere anlatacaklarım olacak. Dönüşte bambaşka düşüncede olacaklar.” diye konuştu.





#Sarıkamış
#Kars
#Şehit
#Mehmetçik
4 ay önce