|

Saygun’un dünyası heyecan verici

Alman kemancı Rebekka Hartmann, Türk müziğinin en önemli isimlerinden Ahmed Adnan Saygun’un eserlerini çalacak. İstanbul’da konser vermeye hazırlanan sanatçı, “Yıllar önce de Saygun eserlerini kaydettim. Saygun’un müzik dünyası heyecan verici bir yolculuk” diyor.

Kültür - Sanat Servisi
04:00 - 27/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:07 - 27/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Rebekka Hartmann
Rebekka Hartmann

İstanbul’un çeşitli mekanlarında oda müziği etkinlikleri düzenlemeyi hedefleyen Gedik Sanat yepyeni bir orkestrayla müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gedik Filarmoni Orkestrası 29 Nisan Pazartesi akşamı 20.00’de Grand Pera Emek Sahnesi’nde vereceği ilk konserinde, bir dönem İstanbul’da da yaşamış olan Franz Liszt’in “Prometheus” adlı senfonik şiirini, unutulmaz bestecimiz Ahmed Adnan Saygun’un “Keman Konçertosu”nu ve Ludwig van Beethoven’ın ikonik yapıtlarından biri olan kahramanlık senfonisi “3. Senfoni”yi (Eroica) seslendirecek.

SEYİRCİLER ÇOK ETKİLEYİCİ

  • Avrupanın en prestijli ödüllerinden olan Echo Klassik ve ICMA sahibi olan Alman Kemancı Rebekka Hartmann, Türk Beşleri’ndan olan müzik tarihimizin en önemli isimlerinden Ahmed Adnan Saygun’un keman konçertosu ile orkestraya eşlik edecek. 1675 yapımı Stradivarius kemanıyla eserleri çalacak.

Sorularımızı yanıtlayan Hartmann, “Bu işi yapmak için sabırsızlanıyorum! Yıllar önce Sayguns Sonate ve Suite’i keman ve piyano için kaydettim. Saygun’un müzik dünyası heyecan verici bir yolculuk. Gedik Filarmoni Orkestrası bu konçerto’yu çalmamı istedi Bunun için çok mutluyum” diyor.

Keman çaldığı için kendini çok şanslı hissettiğini belirten sanatçı, Itzhak Perlman’dan ilham aldığını söylüyor. Daha önce de Türkiye’de verdiği konserleri hatırlatan sanatçı, “İstanbul çok etkileyici bir şehir. Seyirciler de öyle. Daha önce Ankara’da, İzmir’de ve Kapadokya’da konser verdim. Türkiye’deki her yerde harika bir izleyici kitlesi gördüm. Meraklı izleyicilerle ve ilginç insanlarla tanışabildim Harika müzisyenler tanımak için her zaman heyecan verici. Türkiye’den harika müzisyenler ile birlikte çalıştım! Harika müzisyenler tanımak için her zaman heyecan verici!”

#Rebekka Hartmann
#Keman
#Virtüöz
#Ahmed Adnan Saygun
5 yıl önce